Beleef met de Eko-Chopper een unieke Hondsrugtour.

Verken de prachtige Hondsrug met deze unieke 100% elektrische Eko-Chopper© of de Eko-Duo-Chopper©. Fluisterstil, milieuvriendelijk en stoer. Voertuigen om op een avontuurlijke en bijzondere manier het gebied te ontdekken.

Heerlijk stil en relaxed rijd je samen door de natuur langs mooie plekken, door prachtige dorpjes, over de heide en door het bos en zo bezoek je de meest bijzondere punten op de routes. Wie weet kom je ook nog verschillende dieren of wild tegen onderweg!

Je wordt niet zomaar ‘het bos in gestuurd’. Nee… je krijgt van ons een route op je smartphone  mee om te volgen. Want daardoor rijd je een speciale tocht langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden en mis je niets van het moois dat de Hondsrug bij Exloo te bieden heeft.

Verschillende tours mogelijk

We bieden tours aan van verschillende lengte en tijdsduur en met verschillende thema’s. Zo kun je zelfs vaker een tocht meemaken en weer andere dingen zien. Bij sommige routes zit ook een stop bij een restaurant inbegrepen voor een koffie/thee met wat lekkers, een ijsje of zelfs een lunch voor onderweg !

Je rijdt de route met onze app Spacetime Layers op je smartophone. Op het voertuig zit een houder voor je telefoon. Bereid je alvast voor en installeer deze app op je smartphone. Lees hier hoe je dat doet.

Tijdsduur en afstand van de route

De excursie duurt bij benadering de tijd die is aangegeven. Hierbij is er rekening mee gehouden dat je op je gemak de excursie rijdt en op de diverse plekken stopt, de bezienswaardigheden bekijkt en informatie leest. Als je nergens stopt en aan één stuk door rijdt, duurt de tour korter.

De routes zijn zo opgezet dat de afstand met de acculading gerealiseerd kan worden. Het is daarom niet toegestaan om van de route af te wijken. We houden rekening met maximaal 30 minuten uitloop op je tour (als je een stukje verkeerd rijdt).

Breng je de Eko-Chopper later terug, bijvoorbeeld doordat een andere route is gereden, dan wordt hiervoor een meerprijs berekend (iedere 30 minuten uitloop is € 15,00 per voertuig).

Uitleg en ondersteuning

We beginnen natuurlijk met een uitgebreide uitleg van het voertuig. Dan mag je even op ons eigen terrein het voertuig uitproberen. Pas als je de Eko-Chopper onder de knie hebt, ga je op pad.

En heb je onverhoopt toch pech met een voertuig of andere problemen, dan helpen. Je krijgt een telefoonnummer van ons voor pech onderweg, we komen zo snel mogelijk je kant op om je tour af te kunnen maken.

Speciale Eko-Duo-Chopper

Wil je samen op een Eko-Chopper ?  Dan is er de speciale Eko-Duo-Chopper.  Bij deze Chopper is het namelijk wél toegestaan om een passagier achterop mee te nemen, wat bij de gewone Chopper wettelijk is verboden!

De passagier achterop moet minimaal 8 jaar oud zijn, en het gezamenlijk gewicht van bestuurder en passagier mag niet meer zijn dan 150 kilo. Een ideaal avontuur voor ouder en kind !

Voor wie is de Eko-Chopper geschikt ?

Je mag rijden op een Eko-Chopper als je in bezit bent van een brommer/scooter rijbewijs, een motor-rijbewijs of een auto-rijbewijs (A, AM of B). Wel is ervaring met het rijden op een brommer/scooter of motor wenselijk. Heb je nog nooit op zo’n voertuig gereden en voel je je hierbij onzeker; rijd dan liever niet op de Eko-Choppers om ongelukken te voorkomen.

De excursie met de Eko-Chopper is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar en voor iedereen die nog in staat is om het voertuig te besturen en deze onder controle heeft; er is géén maximum leeftijd. Wel controleren wij bij de start of je de Eko-Chopper voldoende onder controle hebt.

Voel je je niet zeker bij het rijden op de Eko-Chopper of Eko-Duo-Chopper kan (of mag) je er nog niet op rijden, dan  is een excursie in de Eko-Tours elektrische terreinauto’s ideaal. Daar kan iedereen, jong en oud met elkaar mee de natuur in!

Arrangementen voor groepen

Ben je met een grote groep? Dan kun je de excursie op de Eko-Chopper© ook combineren met bijvoorbeeld een safari met de Eko-Explorer© of andere elektrische tweewielers en gaat er een gids mee van ons die je alles vertelt wat er te zien is onderweg. Ook kun je als groep de tour uitbreiden met iets te eten en drinken, of onderweg een picknick, lunch/diner/BBQ na afloop nemen. Bij Eko-Tours kan het allemaal!

Helmplicht per 1-1-2023

Vanaf januari 2023 is het verplicht een goedgekeurde helm te dragen op een Eko-Chopper of Eko-Duo-Chopper. Je mag natuurlijk je eigen helm meenemen.

Je kunt ook bij ons een gecertificeerde helm lenen. Eko-Tours biedt je de juiste toegestane helm met een haarnetje GRATIS aan. We hebben helmen in verschillende maten.
Het dragen van de juiste helm is je eigen verantwoordelijkheid – een ‘gewone’ fietshelm is wettelijk niet toegestaan!

Locatie Eko-Tours en praktische tips

Klik hier voor de route naar Eko-Tours en praktische tips.

Eko-Chopper ToursBOEK NU JE TOUR

[product_category per_page=”12″ columns=”3″ orderby=”menu_order title” order=”ASC” category=”eko-chopper”]

Boek een Hondsrugtour met de Eko-Chopper

  • Iedere deelnemer dient in het bezit te zijn van een geldig bromfietscertificaat (AM) of motor- (A) of auto-rijbewijs (B) en over voldoend rijervaring te beschikken. Dit wordt bij aanvang gecontroleerd.
  • De ‘gewone’ Eko-Choppers© zijn toegestaan voor 1 persoon per voertuig. Meer personen is uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan.
  • De ‘speciale’ Eko-Duo-Choppers© mogen wél een passagier achterop meenemen.
  • Je tour  begint met een uitleg van het voertuig en de (verkeers)regels.

Over de unieke Eko-Chopper ?

Wil je meer weten over onze Eko-Chopper?  Klik dan hier

Of over de Eko-Duo-Chopper?  Klik dan hier

De route-app Spacetime Layers

Je rijdt de route met onze app Spacetime Layers op je smartphone. Op het voertuig zit een houder voor je telefoon. Bereid je alvast voor en installeer deze app op je smartphone. Lees hier hoe je dat doet.

Routes en lunchpakketten mogelijk

  • Met de Eko-Choppers© rijd je een van de uitgestippelde routes. Daardoor zie je de mooiste plekjes en bezienswaardigheden. Van de routes kan niet van worden afgeweken.
  • Als je dat wilt kun je de tour aanvullen met een lunchpakket voor onderweg. Geef dit bij de reservering aan ons door.

Borg betalen

Wij hanteren een borg van €50,- per Eko-Chopper. De borg wordt vooraf bij de reservering betaald en na afloop door ons teruggestort.

Helaas zijn de transactiekosten van betalen en terugstorten van de borg met een creditcard erg hoog. We zijn daarom genoodzaakt om hiervoor administratiekosten in rekening te brengen als je betaalt met creditcard.

We rekenen hiervoor 4% van de het borg-bedrag en houden dat bij de terugbetaling van de borg in.

Voor betalingen met Ideal rekenen we geen extra kosten.

Let op:

Op de reserveringspagina zie je wanneer er excursies mogelijk zijn en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.

Een geboekte tour gaat in principe altijd door. Uitzonderingen zijn extreem weer (onweer of hevige storm) of andere bijzondere omstandigheden.  Voor annuleren gelden daarom enkele regels.

Er is een route uitgezet langs mooie plekjes en bezienswaardigheden. Het kan voorkomen door evenementen, activiteiten of (weg)werkzaamheden dat een deel van de route niet gereden kan worden. Soms moet je zelf improviseren en een (klein) omweg bedenken. Dit is niet te voorkomen.