Privacy verklaring

Eko-Tours is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens op haar website, zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

  1. Persoonsgegevens die wij verwerken
    Improving-IT verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

    1. voor- en achternaam
    2. adresgegevens
    3. telefoonnummer
    4. e-mailadres
    5. eventuele bedrijfsnaam
    6. de wijze waarop u met ons in contact gekomen bent
    7. betalingen aan Eko-Tours en daarbij gegevens die daarvan tot stand komen.
  2. Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
    Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op, dan verwijderen wij deze informatie.
  3. Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
    Eko-Tours/Improving-IT verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

    1. reserveringen te maken na een bestelling
    2. u te informeren per mail of telefonisch over de bestelde excursies
    3. u te informeren over eventuele wijzigingen in een bestelling
    4. navraag te doen naar uw reservering/bestelling indien daar onduidelijkheid over is of gegevens onvolledig of onjuist zijn.
  4.  Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
    Improving-IT bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij bewaren uw gegevens voor de geplaatste bestelling, de realisatie/uitvoering van uw bestelling en eventuele werkzaamheden/communicatie na uitvoering.
  5. Delen van persoonsgegevens met derden
    Eko-Tours/Improving-IT verstrekt geen gegevens aan derden of doet dit alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.
  6. Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
    Eko-Tours/Improving-IT gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.
  7. Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
    U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Eko-Tours/Improving-IT en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.
    U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar de hierna vermelde contactpersoon. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, zullen wij u nadat het verzoek is ontvangen vragen om een kopie van uw identiteitsbewijs te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.
    Eko-Tours/Improving-IT wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.
  8. Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
    Eko-Tours/Improving-IT neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op.
  9. Bedrijfs- en contactgegevens:
    website: www.eko-tours.nl
    telefoon: 085-303 72 43
    e-mail: info@eko-tours.nl
    eigenaar: Ruud Haak, tevens verantwoordelijk voor de gegevensbescherming
    bedrijf: Eko-Tours is een handelsnaam van Improving-IT,
    gevestigd Keizersmantel 28, 7826 GK Emmen

Emmen/Exloo, april 2018

Deze website maakt gebruik van functionele cookies om zo de website optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van analytische cookies.