Een unieke Tour vanuit Exloo

Rijd in de bijzondere Eko-Rocks© of Eko-Carver© langs de vele bezienswaardigheden en de mooiste plekjes van  de prachtige natuur van Drenthe rond  de Hunebed Highway. Een heerlijke ontspannen tour van 3,5 tot 4 uur met ruimte en tijd om onderweg iets te drinken of de meegenomen lunch te nuttigen.

Heerlijk stil en relaxed rijd je samen door de natuur langs mooie plekken, door prachtige dorpjes, over de heide en door het bos en zo bezoek je de meest bijzondere punten op de routes. Wie weet kom je ook nog verschillende dieren tegen onderweg!

Je wordt niet zomaar ‘het bos in gestuurd’. Nee… je krijgt van ons een route op je smartphone mee om te volgen. Want daardoor rijd je een speciale tocht langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden en mis je niets van het moois dat er rond de Hunebed Highway te vinden is.

Tijdsduur en afstand

De excursie duurt bij benadering de tijd die is aangegeven. Hierbij is er rekening mee gehouden dat je op je gemak de excursie rijdt en op de diverse plekken stopt, de bezienswaardigheden bekijkt en informatie leest. Als je nergens stopt en aan één stuk door rijdt, duurt de tour korter.

De routes zijn zo opgezet dat de afstand met de acculading gerealiseerd kan worden. Het is daarom niet toegestaan om van de route af te wijken. We houden rekening met maximaal 30 minuten uitloop op je tour (als je een stukje verkeerd rijdt).

Breng je de Eko-Rocks© of Eko-Carver© veel later terug, bijvoorbeeld doordat een andere route is gereden, dan wordt hiervoor een meerprijs berekend (iedere 30 minuten uitloop is € 25,00 per voertuig).

Uitleg en ondersteuning

We beginnen natuurlijk met een uitgebreide uitleg van het voertuig. Dan mag je even op ons eigen terrein het voertuig uitproberen. Pas als je de Eko-Rocks© of Eko-Carver© onder de knie hebt, ga je op pad.

En heb je onverhoopt toch pech met een voertuig of andere problemen, dan helpen we je natuurlijk. Je krijgt een telefoonnummer van ons voor pech onderweg, we komen zo snel mogelijk je kant op om je tour af te kunnen maken.

Rijden in deze voertuigen

Je mag in de Eko-Rocks© of Eko-Carver© rijden als je minimaal 18 jaar bent en in bezit bent van een geldig auto-rijbewijs (B).

De tour in de voertuigen is geschikt voor iedereen die in staat is om het voertuig te besturen en deze onder controle heeft; er is géén maximum leeftijd. Wel controleren wij bij de start of je de Eko-Rocks© of Eko-Carver© voldoende onder controle hebt.

De bijzondere Eko-Rocks© en Eko-Carver©

Maak hierna je keuze van het gewenste voertuig. Kijk goed in welk voertuig je wilt rijden. Uitgebreide informatie over de Eko-Carver© en Eko-Rocks© vind je hier. Heb je vragen over deze voertuigen, neem dan vooral contact met ons op. We adviseren je graag. Ons uitgangspunt is dat je een leuke en vooral veilige tour gaat maken!

De Eko-Rocks© is een 45-km elektrische auto voor op de openbare weg. Het is een automaat, dus gas geven en rijden maar. Je zit in de Eko-Rocks© met panoramadak naast elkaar met verbluffend veel ruimte voor chauffeur en passagier.

  • geschikt voor : 2 personen; de bestuurder is minimaal 18 jaar met een auto-rijbewijs (B)
  • rijbewijs : B-autorijbewijs voor bestuurder
  • ervaring :  normale ervaring in het besturen van een auto is nodig
  • moeilijkheidsgraad : ⊗⊗

De Eko-Carver© is een 45-km elektrische ‘automaat’ voor op de openbare weg. Je zit in de Eko-Carver© achter elkaar en de ruimte achterin is beperkt; kinderen hebben voldoende ruimte en volwassen zitten ‘krap’. Het is superleuk rijden in dit speciale voertuig met een ‘cabrio-dakje’ bij mooi weer. De cabine helt mee in de bochten wat in het begin best spannend is.

  • geschikt voor : 2 personen; de bestuurder is minimaal 18 jaar met een auto-rijbewijs (B)
  • rijbewijs : B-autorijbewijs voor bestuurder
  • ervaring :  normale ervaring in het besturen van een auto is nodig
  • moeilijkheidsgraad : ⊗⊗⊗

Kies de Eko-Rocks of Eko-CarverBOEK NU JE HUNEBED HIGHWAY TOUR

Na de keuze van datum, tijd, voertuig en aantal, vul je de persoonlijke gegevens in en kom je in het betaalscherm.

Een Hunebed Highway Tour met de Eko-Carver of Eko-Rocks van ca 3,5 uur kost € 77,50 per voertuig

Goed om te weten:

De route-app Storytrails Interactive

Je rijdt de route met de app Storytrails Interactive op je smartphone. Op het voertuig zit een houder voor je telefoon. Bereid je alvast voor en installeer deze app op je smartphone. Je vindt de app Storytrails Interactive in de App Store of Google Play. De rest van de uitleg van je route volgt als je bij ons bent voor de tour.

The app Storytrails Interactive for your route on the Eko-Bike, Eko-Choppers or Hunebed Highway Tour is available in English, with English explanation of the sights.

Die App Storytrails Interactive für Ihre Route auf dem Eko-Bike, Eko-Choppers oder Hunebed Highway Tour gibt es auf Deutsch, mit deutscher Erklärung der Sehenswürdigkeiten.

Borg betalen

Wij hanteren een borg van €200,- per Carver of Rocks. De borg wordt vooraf bij de reservering betaald en na afloop door ons teruggestort. Eventueel kun je de borg ook ter plaatse pinnen.

Helaas zijn de transactiekosten van betalen en terugstorten van de borg met een creditcard erg hoog. We zijn daarom genoodzaakt om hiervoor administratiekosten in rekening te brengen als je betaalt met creditcard. We rekenen hiervoor 4% van het borg-bedrag en houden dat bij de terugbetaling van de borg in. Voor betalingen met Ideal of per pin rekenen we geen extra kosten.

Lunchpakket of snackpakket mogelijk

Als je dat wilt kun je de tour aanvullen met een lunchpakket of snackpakket voor onderweg. Geef dit bij de reservering aan ons door.

Vertrek bij Eko-Tours

De vertreklocatie van onze excursies is Valtherweg 1, 7875 TA in Exloo. Meld je bij het KoffiePunt in ons gebouw. Een routebeschrijving wordt bij de reserveringsbevestiging meegestuurd.

Let op dat je op tijd bent We verwachten je 15 minuten voor de genoemde aanvangstijd. Na formaliteiten over het rijden, de borg en de verzekering, leggen we je onze route-app uit en het betreffende voertuig.

Route naar Eko-Tours en parkeren

Klik hier voor de routebeschrijving naar Eko-Tours. Het parkeerterrein voor kosteloos parkeren zit achter het gebouw, de ingang is tussen Valtherweg 1 en 3.