Over het idee Eko-Tours

Eko-Tours is een initiatief van Ruud Haak, ondernemer uit Emmen, die in 2015 het idee verder uitwerkte om met 100% elektrische auto’s de natuur te gaan verkennen. De vele gesprekken met samenwerkingspartijen, zoals Staatsbosbeheer maakten dat het idee al snel uitgroeide tot een levensvatbaar plan. De start en realisatie in 2016 was mede afhankelijk van de levering van de geheel nieuwe 6-persoons Eko-explorer©. In de nazomer van 2016 is Eko-Tours  van start gegaan met de natuur-safari’s in Drenthe. De uitbreiding in 2019 met elektrische Choppers – de Eko-Chopper© – past helemaal in dat concept.

Eko-Tours is 'Groen'

Het uitgangspunt van Eko-tours is op een nieuwe, milieuvriendelijke manier de deelnemers aan excursies en tours weer ‘middenin’ de natuur brengen. Met de 100% elektrische auto’s komen we op plekken waar je anders met een voertuig niet mag komen of wat voor sommigen (zoals ouderen) een te grote afstand zou zijn om te lopen of fietsen. Met de elektrische tweewielers en driewielers rijd je fluisterstil en relaxed over de fietspaden door de Drentse natuur langs de mooiste bezienswaardigheden. In beide gevallen is het activiteit ontspannen, milieuvriendelijk en erg stil.

Een interessante tocht

Een avontuurlijke tocht over bospaden en zandwegen in de natuur, of een ontspannen rit over de mooie fietspaden van Drenthe. In alle gevallen  krijg je van ons informatie over de bijzonderheden van natuur, archeologie, cultuur en geschiedenis. Dat doet de gids die de safari begeleidt of via de app op je smartphone op de tours & Trips op de tweewielers.  Eko-Tours leert je ook nog wat over het prachtige natuurgebied.

Samen ontspannen in de natuur

Iedereen kan mee met Eko-Tours op een excursie in de elektrische terreinauto’s. Het is geschikt voor jong en oud en in het bijzonder ook mensen die minder mobiel zijn. Of ga samen op een tour met een elektrische tweewieler of driewieler. Daarvoor gelden wel leeftijdsgrenzen en rijbewijs- voorwaarden.

Maar in alle gevallen dé ideale activiteit om samen als familie, collega’s of vrienden een mooie dag uit te zijn en iets bijzonders te beleven  Het is ontspannen en gezellig om samen de natuur weer te beleven.

De toekomst van Eko-Tours

Eko-tours is met de elektrische terreinauto’s in 2016 van start gegaan op 1 locatie: Exloo. Inmiddels is het uitgebreid met de Elektrische Eko-Choppers, Eko-BIkes, Eko-Cruisers, Eko-Trikes en de nieuwste Eko-Duo. We voorzien een uitbreiding naar andere plaatsen in Drenthe of (Noord-)Nederland in de vorm van een franchiseformule. Initiatiefnemers die op een andere plaats kansen zien om interessante excursies te houden met de Eko-explorer© en Eko-Chopper© en zelf ook een Eko-tours willen starten nodigen we van harte uit om contact met ons op te nemen en de mogelijkheden te bespreken.

Eko-Tours als bedrijf

Eko-Tours is hoofdzakelijk gefinancierd uit eigen middelen en met enkele private investeerders. Daarbij wordt een aantrekkelijk rendement en aanvullende extra’s geboden.
Wil je zelf ook financieel deelnemer worden aan Eko-Tours, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Zeker met het oog op toekomstige uitbreiding naar andere locaties en nieuwe voertuigen is deelname aan Eko-Tours interessant.

Ruud Haak, eigenaar
Ruud Haak bedacht Eko-Tours
Op een heerlijk avontuur
Eko-Tours is TOP