Over het idee Eko-Tours

Eko-Tours is een initiatief van Ruud Haak, ondernemer uit Emmen, die in 2015 het idee verder uitwerkte om met 100% elektrische auto’s de natuur te gaan verkennen. De vele gesprekken met samenwerkingspartijen, zoals Staatsbosbeheer maakten dat het idee al snel uitgroeide tot een levensvatbaar plan. De start en realisatie in 2016 was mede afhankelijk van de levering van de geheel nieuwe 6-persoons Eko-explorer©. In de nazomer van 2016 zijn we van start gegaan.

Eko-Tours is 'Groen'

Eko-tours wil met haar excursies de deelnemers weer ‘middenin’ de natuur brengen. Met de 100% elektrische auto’s komen we op plekken waar je anders met een voertuig niet mag komen of wat voor sommigen (zoals ouderen) een te grote afstand zou zijn om te lopen of fietsen.

Een avontuurlijke tocht

Een avontuurlijke tocht over bospaden en zandwegen in de natuur, met een inhoudelijke component doordat de gids je meer vertelt over de bijzonderheden van natuur, archeologie, cultuur en geschiedenis: Beleef het groene avontuur.

Wij zijn groen

Eko-tours heeft het ‘groen’ hoog in het vaandel staan. Zo streven we naar een situatie waarbij we de eigen energie ook opwekken en kiezen we nadrukkelijk in de bedrijfsvoering voor aandacht voor het milieu. Dat begint met de 100% elektrische voertuigen, die niet alleen superstil zijn, maar natuurlijk ook geen uitlaatgassen produceren.

De toekomst van Eko-Tours

Eko-tours is in 2016 van start gegaan op 1 locatie: Exloo. We voorzien een uitbreiding naar andere plaatsen in Drenthe of (Noord-)Nederland in de vorm van een franchiseformule. Initiatiefnemers die op een andere plaats kansen zien om interessante excursies te houden met de Eko-explorer© en zelf ook een Eko-tours willen starten nodigen we van harte uit om contact met ons op te nemen en de mogelijkheden te bespreken.

Eko-Tours als bedrijf

Eko-tours is opgericht als een BV en gefinancierd uit eigen middelen en met verschillende private investeerders. Daarbij wordt een aantrekkelijk rendement en aanvullende extra’s geboden.
Wil je zelf ook financieel deelnemer worden aan Eko-tours, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Zeker met het oog op toekomstige uitbreiding naar andere locaties behoort deelname tot de mogelijkheden.

Zoek een tour

Boek en stap in!