Ontdek Culinair Drenthe op deze tour van ruim 4 uur

Een unieke tour met 5 stops bij  horecagelegenheden voor iets lekkers. Geniet van overheerlijke hapjes, snackjes, zoete lekkernijen en gerechten (excl. drankjes).  Een tour van circa 5 uur door de prachtige natuur van de Hondsrug.

In verband met de reserveringen bij de horeca moet je deze tour minimaal 1 dag tevoren boeken. Je kunt deze tour met verschillende tweewielers doen.

De tour is beschikbaar op woensdag t/m zondag en alleen in het najaar/de winterperiode.

Een unieke tour met 5 stops bij  horecagelegenheden voor iets lekkers. Geniet van overheerlijke hapjes, snackjes, zoete lekkernijen en gerechten (excl. drankjes).  Een tour van ruim 4 uur door de prachtige natuur van de Hondsrug.

In verband met de reserveringen bij de horeca moet je deze tour minimaal 1 dag tevoren boeken. Je kunt deze tour met verschillende tweewielers doen.

De tour is beschikbaar op woensdag t/m zondag en alleen in het najaar/de winterperiode.

Deze tour duurt bij benadering 4,5  uur. Hierbij is er rekening mee gehouden dat je op je gemak de tour rijdt en bij de diverse Tasty-locaties stopt en van de lekkernijen geniet.

De exacte tijdsduur hangt ook af van de drukte op de verschillende stops en hoelang je zelf pauzeert. Bij aanvang spreken we wel een eindtijd met je af.

Verzekeringen en helmplicht

De voertuigen zijn door Eko-Tours vrijwel allemaal WA-verzekerd. Alleen de Eko-Bike is niet door ons verzekerd en valt onder je eigen verzekering. Dat betekent dat je bij eventuele schade aan ons voertuig zelf verantwoordelijk bent voor de kosten of een beroep moet doen op je eigen verzekering.

Gratis een helm te leen voor de ChoppersVoor alle voertuigen met een blauw kenteken (de verschillende Choppers) geldt vanaf 1-1-2023 een helmplicht. Eko-Tours leent je gratis een passende en toegestane helm voor de tour.

Voor de Eko-Bike en Eko-Cruiser is een helm niet verplicht, maar wil je liever een helm op tijdens de tour dan hebben we die natuurlijk ook voor je.

Uitleg en ondersteuning

We hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Een uitje moet ‘kloppen’. Goed onderhouden voertuigen, mooie routes, een duidelijke persoonlijke uitleg, vriendelijk personeel en ondersteuning bij vragen of eventuele problemen. We hebben een fraaie ontvangstruimte met toiletten en kleine horeca, zoals koffie, thee, fris en ijs. En heb je onderweg onverhoopt een probleem, dan helpen we snel weer op weg met onze eigen servicedienst.

We houden ons bij de verhuur aan de regels en wetten die gelden voor het rijden met en op de voertuigen. Ook al moeten we soms mensen teleurstellen. Wat niet is toegestaan, doen we niet. Maar dan zoeken we samen naar oplossingen om er een mooi uitje van te maken.

We beginnen natuurlijk met een uitgebreide uitleg van het voertuig. Dan mag je even op ons eigen terrein het voertuig uitproberen. Pas als je ons voertuig  onder de knie hebt, ga je op pad.

ONZE VERSCHILLENDE VOERTUIGEN

Maak hierna je keuze van het gewenste voertuig. Kijk goed op welk voertuig je wilt en mag rijden, gezien de eisen van leeftijd, rijbewijs en ervaring. Wil je uitgebreide uitleg over de voertuigen en vereisten  Klik HIERMet dit symbool geven we de moeilijkheidsgraad aan voor het rijden op dit voertuig. Daarbij is gemakkelijk te besturen en  erg moeilijk en is veel ervaring nodig.

Twijfel je of je op een bepaald voertuig kunt of wilt rijden, neem dan contact met ons op. We adviseren je graag. Ons  uitgangspunt is dat je een leuke en vooral veilige tour gaat maken!

De Eko-Bike© is een stoere Fatbike met  7 versnellingen én een krachtige elektromotor waardoor je zeer ontspannen het gebied kunt verkennen.

 • geschikt voor : 1 persoon vanaf 10 jaar (mits lang genoeg)
 • rijbewijs :  niet van toepassing
 • helm : niet nodig (wel mogelijk als je dat graag wilt)
 • moeilijkheidsgraad : 

De Eko-Cruiser© is een elektrische step en officieel toegelaten in Nederland. Zonder moe te worden kun je met de krachtige motor relaxed en staand door de natuur toeren.

 • geschikt voor : 1 persoon vanaf 16 jaar
 • rijbewijs:  niet van toepassing
 • helm : niet nodig (wel mogelijk als je dat graag wilt)
 • moeilijkheidsgraad :  ⊗⊗

De Eko-Easy© is het vriendelijke instapmodel voor elektrische Choppers. Door vrijwel iedereen te gebruiken, ook als je geen of weinig ervaring hebt met een chopper, scooter of brommer.

 • geschikt voor : 1 persoon vanaf 16 jaar
 • rijbewijs :  AM (brommer/scooter) of ‘hoger
 • helm :  verplicht
 • moeilijkheidsgraad :  ⊗⊗⊗

De Eko-Chopper© is de welbekende elektrische Chopper en is voor maximaal 1 persoon. Deze valt onder de wettelijke categorie ‘snorfiets’ met een maximum snelheid van 25 km/uur. Enige ervaring met een brommer of scooter is wel gewenst.

 • geschikt voor : 1 persoon vanaf 16 jaar
 • rijbewijs :  AM (brommer/scooter)  of ‘hoger’
 • helm : verplicht
 • moeilijkheidsgraad :  ⊗⊗⊗⊗

Op deze Eko-Duo-Chopper© mag een passagier achterop mee, met een minimale leeftijd van 8 jaar en een maximaal gezamenlijk gewicht van 150 kg. Ervaring met een brommer of scooter is nodig.

 • geschikt voor : 2 personen (bestuurder vanaf 18 jaar, passagier vanaf 8 jaar)
 • rijbewijs :  AM (brommer/scooter) of ‘hoger
 • helm :  verplicht
 • moeilijkheidsgraad :  ⊗⊗⊗⊗⊗

De Eko-Roadster© is een  super stoere elektrische Chopper, waarmee je lekker toert door  natuur. Door de grootte en het gewicht van deze Chopper heb je wel ruime ervaring nodig met een scooter of motor.

 • geschikt voor : 1 persoon vanaf 18 jaar
 • rijbewijs :  AM (brommer/scooter)  of ‘hoger’
 • helm : verplicht
 • moeilijkheidsgraad : 

Kies een van onze voertuigenBOEK NU JE TASTY TOUR

Na de keuze van datum, tijd, voertuig en aantal, vul je de persoonlijke gegevens in en kom je in het betaalscherm.

Goed om te weten:

De route-app Storytrails Interactive

Je rijdt de route met de app Storytrails Interactive op je smartphone. Op het voertuig zit een houder voor je telefoon. Bereid je alvast voor en installeer deze app op je smartphone. Je vindt de app Storytrails Interactive in de App Store of Google Play. De rest van de uitleg van je route volgt als je bij ons bent voor de tour.

The app Storytrails Interactive for your route on the Eko-Bike, Eko-Choppers or Hunebed Highway Tour is available in English, with English explanation of the sights.

Die App Storytrails Interactive für Ihre Route auf dem Eko-Bike, Eko-Choppers oder Hunebed Highway Tour gibt es auf Deutsch, mit deutscher Erklärung der Sehenswürdigkeiten.

Borg betalen

Wij hanteren een borg van €50,- per tweewieler. De borg wordt vooraf bij de reservering betaald en na afloop door ons teruggestort. Eventueel kun je de borg ook ter plaatse pinnen.

Helaas zijn de transactiekosten van betalen en terugstorten van de borg met een creditcard erg hoog. We zijn daarom genoodzaakt om hiervoor administratiekosten in rekening te brengen als je betaalt met creditcard. We rekenen hiervoor 4% van het borg-bedrag en houden dat bij de terugbetaling van de borg in. Voor betalingen met Ideal rekenen we geen extra kosten.

Vertrek bij Eko-Tours

De vertreklocatie van onze excursies is Valtherweg 1, 7875 TA in Exloo. Meld je bij het KoffiePunt in ons gebouw. Een routebeschrijving wordt bij de reserveringsbevestiging meegestuurd.

Let op dat je op tijd bent We verwachten je 15 minuten voor de genoemde aanvangstijd. Na formaliteiten over het rijden, de borg en de verzekering, leggen we je onze route-app uit en het betreffende voertuig.

Route naar Eko-Tours en parkeren

Klik hier voor de routebeschrijving naar Eko-Tours. Het parkeerterrein voor kosteloos parkeren zit achter het gebouw, de ingang is tussen Valtherweg 1 en 3.