Wildpluk Excursie

Eko-Tours organiseert samen met de bekende wildpluk-specialist Leah Groeneweg een unieke wildpluk-excursie. Je rijdt daarbij zelf de natuur in met de 100% elektrische terreinauto’s van Eko-Tours en onder deskundige leiding van Leah Groeneweg ga je op zoek naar eetbare planten.

Onderweg geeft Leah uitleg over het eten uit  de natuur en plukken van allerlei planten en bloemen.  Samen gaan we op zoek naar eetbare wilde planten zoals zevenblad, weegbree en witte dovenetel en stoppen onderweg een groot aantal keren om de mand te vullen.  We maken op deze excursie met elkaar een wildpluk thee en na afloop staat ons een lekkernij van wilde bloemen en planten te wachten. Natuurlijk krijg je allerlei informatie, adviezen, tips én recepten mee naar huis om zelf met wilde planten aan de slag te kunnen.

Voor deze bijzondere excursie hoef je niet lang te wandelen in de natuur, want we rijden met elkaar in de fluisterstille elektrische auto’s van Eko-Tours. Iedereen in het bezit van een geldig B-rijbewijs met voldoende rijervaring mag zelf rijden in deze bijzondere auto’s.  Alleen dat is al een belevenis. Deze excursie is daarom geschikt voor jong én oud!

Vergeet vooral je boodschappenmandje niet mee te nemen voor de kruiden, bloemen en planten die je mee naar huis kunt nemen en thuis verder kunt verwerken met onze recepten.

Reservering op aanvraag

Deze speciale excursie wordt op verzoek aangeboden aan groepen van minimaal 8 deelnemers.  Neem contact met ons op als je belangstelling hebt voor deze bijzondere excursie.

Goed om te weten

 • Let op dat je op tijd bent; op de genoemde tijd ontvangen we je voor de uitleg.
 • De excursies gaan ongeacht de weersomstandigheden door.
 • Hou met de kledingkeuze er rekening mee dat het open auto’s zijn. Bij regen is regenkleding verstandig. En neem bij kou handschoenen mee.
 • We rijden over en door een natuurterrein en soms door plassen; hou er rekening met de kledingkeuze dat er sprake kan zijn van opspattend water  of modder.
 • Als door het weer de veiligheid in gevaar komt wordt de excursie verschoven of geannuleerd, denk daarbij aan hevige storm of onweer. Met de deelnemers wordt dan een alternatief gezocht.
 • Het kan zijn dat van de geplande route wordt afgeweken als de conditie van de paden dit vereist.
 • We doen natuurlijk ons best met de keuze van de routes om zoveel mogelijk bezienswaardigheden in de excursie op te nemen. We kunnen uiteraard geen garanties geven of je tijdens de excursie ook bepaalde dieren ziet, zoals de schaapskudde, runderen, reeën of roofvogels…
 • Eventuele overige drinken of eten dat je tijdens een tocht zou willen nuttigen, kun je zelf meenemen of voor eigen rekening kopen.
 • Op het KoffiePunt bij Eko-Tours kun je o.a. koffie, thee, fris of ijs kopen om mee te nemen of na afloop op de picknickbanken van het KoffiePunt gebruiken.

Wat vinden onze deelnemers

 • ‘Vandaag deze excursie gedaan. Erg leuk uitje. Het rijden met de Eko- Explorer is eenvoudig en leuk. De begeleiding prima, Leah is zeer deskundig en weet precies te vertellen welke planten eetbaar zijn en dat zijn er meer dan je vooraf zou denken. Wij gaan zeker de meegekregen recepten uitproberen. Al met al een aanrader dit uitje!
 • ‘Een prachtige ervaring. Ik ben zelf niet erg mobiel, maar heb op deze manier toch even heerlijk kunnen genieten van het vele moois en lekkers Moeder Natuur ons heeft te bieden. Eko-tours en Leah…bedankt.!!!!! Mijn man en ik hebben genoten van deze gezellige én leerzame middag.’
 • ‘Vandaag met familie de tour gedaan en wat hebben we genoten. Komen uit de stad dus de natuur is erg leuk. We hebben met 5 sterren genoten.’
 • Afgelopen week deze tour gedaan. Complimenten aan de gidsen van Eko-Tours, die ons met veel enthousiasme hebben rondgeleid over de Hondsrug en ongelooflijk veel hebben verteld over het eten in en uit de natuur. We hebben enorm genoten.’
 • Groot compliment voor Eko-Tours. Het was erg goed georganiseerd en aan alles is gedacht. Wij hebben heel erg genoten en komen zeker nog een keer terug!’