Al jaren het leukste uitje op de Hondsrug

Eko-Tours biedt sinds 2016 bijzondere excursies aan in de natuur op de Hondsrug. Iets wat in deze vorm alleen bij ons kan, met vele duizenden enthousiaste deelnemers. Rijd zelf in een 100% elektrische terreinauto door het Unesco Geopark onder leiding van een deskundige gids en ontdek de prachtige natuur op dit Leukste uitje van de Hondsrug.

Zilver in 2023 en goud in 2024 als leukste uitje van Drenthe

Nadat we in 2023 al erg blij waren met de tweede prijs als leukste uitje van Drenthe, zijn we in 2024 natuurlijk helemaal trots op de eerste plaats. Deze ‘wedstrijd’ wordt georganiseerd door de ANWB waarbij per provincie én landelijk de leukste uitstapjes worden verkozen. Het is een echte publieksprijs waarbij gasten van de verschillende uitjes hun stem konden uitbrengen en mening konden geven.

Eko-Tours deed in 2024 weer mee aan deze verkiezing en won goud met een gemiddeld gewogen eindcijfer van een 8,5! De bezoekaspecten waarop de uitjes werden beoordelen zijn: aanbod van het product, de faciliteiten, klantvriendelijkheid, prijs kwaliteitverhouding en sfeer. Op al deze aspecten werd Eko-Tours bovengemiddeld gewaardeerd met cijfers van 8,5 tot 9,5.

De jury haalde enkele uitspraken en waarderingen van klanten aan: ‘een fantastische ervaring’, ‘alles super geregeld’, ‘zeer klantgericht’, ‘duidelijke uitleg en vriendelijk personeel’, ‘een fantastische dag gehad’, ‘een uniek uitje dat je nergens anders vindt’. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met werkelijk honderden positieve reacties.

Beleef het groene avontuur

Samen met vrienden, collega’s of familie eropuit en een avontuurlijke excursie in een bosrijke omgeving meemaken? Beleef Drenthe en boek een excursie bij Eko-Tours. Rijd zelf in de 100% elektrische Eko-Explorer© en ervaar de natuur en cultuur van het Drentse landschap.

Door de samenwerking met Staatsbosbeheer mogen we in het bos rijden en brengen we je op plekjes waar je anders niet komt. En natuurlijk is het rijden in de Eko-Explorer© erg stil en kun je optimaal van de natuur genieten.

Met Eko-Tours bezoek je mooie plekjes middenin de natuur. Het is een bijzonder ‘groen avontuur’ voor alle leeftijden; jong en oud kunnen mee op safari in Drenthe. De Eko-Tours excursie is ook zeer geschikt voor minder mobiele personen !

Zelf rijden met een gids

Eko-Tours organiseert excursies met verschillende thema’s waarbij je zelf in de elektrische Eko-Explorer© rijdt. De Eko-Explorer© is een Nederlands product, 100% elektrisch en geschikt voor de openbare weg. Je hebt dus wél een rijbewijs nodig om er in te mogen rijden.

Er gaat altijd een gids mee die de weg weet in het bos en interessante informatie voor je heeft. We stoppen op een groot aantal plaatsen onderweg waar de gids vertelt over natuur, cultuur, geschiedenis of bezienswaardigheden in het natuurgebied. Het is niet mogelijk om een Eko-Explorer te huren en zelfstandig op pad te gaan !

Meer weten over de unieke Eko-Explorer©? klik hier:

OP WELKE EXCURSIE WIL JIJ MEE ?

Ontdek Drenthe-Excursie

Een heuse safari van ongeveer 3 uur in de mooie natuur rondom Exloo. Na de uitleg van de gids rijd je meteen het mooie Unesco-gebied van de Hondsrug in met de Eko-Explorer.

Ieder seizoen te reserveren met telkens andere verhalen en een ander landschap.

Prijs vanaf € 36,50 pp

Avond-Excursie

Samen door het bos rijden met onze elektrische auto’s als het donker wordt. Wie wil dat nou niet een keer meemaken?
Ga in de zomer mee op deze avond-safari van ruim 2,5 uur.

Honden mogen helaas niet mee op deze excursie.

Prijs vanaf € 36,50 pp

Vroege Vogels-
Excursie

Doe je mee met deze expeditie? Beleef het bos en de heide als het net ‘wakker wordt’.  De prachtige natuur, een zon die net boven de bomen uitkomt en alles natuurlijk superstil in onze Eko-Explorers©.

Honden mogen helaas niet mee op deze excursie.

Prijs vanaf € 39,50 pp

Duivelse Reuzen & Witte Wieven-Excursie

Beleef een spannend avontuur in het donker en luister naar alle verhalen, mythes en legendes uit Drenthe over Witte Wieven, de Duivelse Reuzen op de Hondsrug en de heksen in het veen.

Honden mogen helaas niet mee op deze excursie.

Prijs vanaf € 42,50 pp

Nieuw: Tasty Tour Excursie

Een unieke excursie door de natuur in de Eko-Explorers© met 5 stops bij verschillende locaties voor iets lekkers.

Geniet van overheerlijke hapjes, snacks, zoete lekkernijen en gerechten (excl. drankjes). Een excursie van 4-5 uur over de Hondsrug.

Prijs vanaf € 49,50 pp

Hondsrug Safari-Express

Een heerlijke tocht in de natuur waarbij je niet zelf hoeft te rijden. De gids neemt je mee op een interessante en ontspannende tour door de bossen in de personen-aanhanger.

Deze excursie kan geboekt worden voor groepen tot 11 personen op basis van beschikbaarheid.

Prijs vanaf € 36,50 pp

Hunebedden-Excursie

Een excursie van bijna 4 uur, waarbij je rondrijdt in het hart van de hunebed-cultuur van Drenthe. We bezoeken vele hunebedden, grafheuvels en de keientuin van het Hunebed-centrum.

Deze excursie wordt op basis van beschikbaarheid op verzoek voor groepen vanaf 8 personen aangeboden.

Prijs vanaf € 45,50 pp

Wildpluk-Excursie

Op deze unieke excursie vertelt onze deskundige gids Leah Groeneweg welke bloemen en planten eetbaar zijn. Onderweg drinken we een wildpluk thee en je krijgt na afloop recepten mee.

Deze excursie wordt voor groepen vanaf 8 personen op basis van beschikbaarheid aangeboden.

Prijs vanaf € 45,50 pp

Reeën-Excursie

De reeën-excursie worden door Eko-Tours in samenwerking met Staatsbosbeheer aangeboden. Een unieke tocht onder leiding van de boswachter(s) in de elektrische terreinauto’s van Eko-Tours.

Reserveren van deze unieke reeën-excursie gaat via de website van Staatsbosbeheer.

Prijs vanaf € 49,50 pp

Winter de-Luxe Excursie

SPECIALE De-Luxe Winter-excursie: Wij ontvangen je met een heerlijke kop erwtensoep met Drents roggebrood en tijdens de tocht warme chocolademelk bij het kampvuur.

Deze excursie van ruim 3 uur is een beperkt aantal keren in de winterperiode te boeken.

Prijs vanaf € 44,50 pp

Bekijk hieronder het totaaloverzicht van alle excursies met de elektrische terreinauto's en reserveer meteen.

Goed om te weten:

Vertrek van de excursies

De vertreklocatie van onze excursies is Valtherweg 1, 7875 TA in Exloo. De gids wacht op je bij het KoffiePunt in het gebouw. Een routebeschrijving wordt bij de reserveringsbevestiging meegestuurd.

Let op dat je op tijd bent. We verwachten je 15 minuten voor de genoemde vertrektijd en gaan na de uitleg van de gids en formaliteiten over het zelf mogen rijden in de auto’s meteen op pad.

Route naar Eko-Tours en parkeren

Klik hier voor de routebeschrijving naar Eko-Tours. Het parkeerterrein voor kosteloos parkeren zit achter het gebouw, de ingang is tussen Valtherweg 1 en 3.

Op weg met de excursie

Je boekt per deelnemer een plaats in een van de auto’s. We houden zoveel mogelijk rekening met de indeling in de auto’s met de samenstelling van de groep/gezin. Het kan voorkomen dat u ook met andere (onbekende) personen in een auto aan de excursie deelneemt (bijvoorbeeld als u boekt met 2 personen, kunnen er ook nog 2 anderen bij de auto in).

Na de ontvangst en uitleg van de gids over de excursie en de elektrische terreinauto – de Eko-Explorer – begint het groene avontuur in de natuur en gaan we ‘op pad’.