De Eko-Chopper©

Onze Eko-Chopper© is een 100% elektrische chopper (soort scooter/brommer). Het is voorzien van een blauw kentekenplaatje en valt onder de wettelijke categorie ‘snorfiets’ met een maximum snelheid van 25 km/uur.

Met een Eko-Chopper mag je rijden op de verplichte en niet-verplichte fietspaden en als er geen fietspad is, mag je op de openbare weg.

Je mag niet rijden op een voetpad, of wegen waarvoor een hogere snelheid geldt (zoals snelwegen). Maar dat laatste lijkt vrij logisch.

Eko-Tours stippelt een excursie voor je uit die je langs de mooiste plekjes voert, en waarbij je op fietspaden of andere wegen rijdt waar dat ook mag.

De accu’s van de Eko-Choppers hebben een bereik waarmee de excursie ook kunt uitrijden, als je je houdt aan de voorgeschreven route.

Bij de start van een excursie volgt een uitleg over de bijzonderheden van de Eko-Chopper en de regels voor deelname.

Verzekering voertuigen en risico

De voertuigen zijn WA verzekerd. De deelnemers dragen zelf het risico op schade door eigen schuld tijdens een rit.  De deelnemer verklaart zich akkoord met dit risico en staat garant voor de eventuele kosten van door hem of haar veroorzaakte schades.

Bij de start van de tour tekenen alle deelnemers die zelf willen rijden een verklaring en laten deelnemers hun geldige rijbewijs  voor de Eko-Chopper zien. Een brommer/scooter rijbewijs (AM), motor (A) of autorijbewijs (B) is toegestaan om op onze Eko-Chopper te rijden.

Eko-Chopper - voor wie geschikt ?

Iedereen die in het bezit is van een scooter/brommer-, motor- of auto-rijbewijs (A, AM of B) met voldoende ervaring in het verkeer mag op de Eko-Chopper rijden.

Aan het rijden op een Eko-Chopper moet je ‘wennen’. Het rijdt anders dan een fiets, brommer of motor. Je moet je goed zeker voelen en balans kunnen houden om op dit voertuig te rijden.  Als je je niet zeker voelt op dit voertuig kun je beter niet deelnemen!

Voor iedereen die niet op de Eko-Chopper mag rijden, kan of wil rijden, raden we aan om mee te doen met een Eko-Tours excursie in de elektrische terreinauto’s, of een ander elektrisch (ondersteund) voertuig van Eko-Tours.