De excursies

Eko-tours biedt verschillende excursies. Alle excursies worden in groepsverband gereden. Let op: het is niet mogelijk om individueel een Eko-explorer© te huren en een eigen route te rijden. Wél kunnen we maatwerk leveren voor groepen.
Kies voor de excursie waaraan je wilt deelnemen en bekijk aan de rechterzijde welke data beschikbaar zijn. Bij de tijd(en) zie je de nog beschikbare plaatsen. De vertreklocatie voor alle excursies is Valtherweg 36, 7875 TB in Exloo (vanaf Fletcher Hotel Hunzebergen).

Ontdek Drenthe

Een excursie van ruim 2,5 uur in de mooie natuur rondom Exloo. We rijden meteen het natuurgebied in en komen in aanraking met de veelzijdige Hondsrug, de heidegebieden en de bossen. In de winter rijden we alleen een speciale Winter-excursie met mooie bezienswaardigheden !
4.95 / 22 beoordelingen
per persoon

Hunebed-excursie

Een excursie van ruim  3 uur, waarbij je rondrijdt in het 'hart' van de hunebed-cultuur van Drenthe. We bezoeken maar liefst 13 hunebedden, grafheuvels en de keientuin van het Hunebed-centrum. Deze excursie wordt beperkt georganiseerd of op verzoek voor groepen.
per persoon
Actie

Winter-Excursie

Een mooie excursie door de bossen van Exloo. In winterse sferen, rijp op de bomen en misschien wel sneeuw.... En tijdens de tocht een warme chocolademelk
5 / 6 beoordelingen
per persoon
Nieuwe tour

Avond-excursie

Samen het bos in rijden met onze elektrische auto's als het donker wordt. Wie wil dat nou niet een keer meemaken... Ga in de zomer mee op deze avond-excursie. Zie de zon ondergaan en kijk hoe het bos en de heide langzaam zich overgeven aan de nacht.
5 / 2 beoordelingen
per persoon
Speciaal

Reeën-excursie

Een unieke excursie die we vanaf het voorjaar 2018 weer organiseren - samen met de boswachter op pad en op zoek naar de reeën in het bos.
5 / 1 beoordeling
per persoon
Nieuwe tour

Wildpluk excursie

Een unieke wildpluk excursie van ongeveer 2,5 uur in de bossen rond Exloo. Onze deskundige gids Leah Groeneweg vertelt je welke bloemen en planten eetbaar zijn. Onderweg drinken we een wildpluk thee en na afloop krijg je recepten mee.
5 / 1 beoordeling
per persoon