Een excursie van ruim 2,5 uur in de mooie natuur rondom Exloo. Na de ontvangst met koffie/thee en wat lekkers rijden we meteen het natuurgebied in en komen in aanraking met de veelzijdige Hondsrug, de heidegebieden en de bossen.
Deze excursie is samen met Staatsbosbeheer uitgezet om de meest bijzondere plekjes van deze streek te kunnen zien. Wie weet komen we bij onze rit over de zandpaden in het bos ook de schaapskudde, roofvogels, vrij lopende runderen, reeën, konijnen, een vos, eekhoorns of andere dieren tegen. Maar natuurlijk zie je ook een hunebed en grafheuvel en vertellen we meer over de glooiing van de Hondsrug en haar geschiedenis.

En… je mag zelf rijden in onze 100% elektrische terreinauto’s. Iedereen in het bezit van een geldig B-rijbewijs en 21 jaar of ouder mag rijden.

Deze excursie rijden we vanaf het voorjaar; in de winter is er de speciale winter-excursie !

Weetjes over de excursies

  • De excursies gaan ongeacht de weersomstandigheden door.
  • Hou met de kledingkeuze er rekening mee dat het open auto’s zijn. Bij regen is regenkleding verstandig. En neem bij kou handschoenen mee.
  • We rijden over en door een natuurterrein en soms door plassen; hou er rekening met de kledingkeuze dat er sprake kan zijn van opspattend water  of modder.
  • Als door het weer de veiligheid in gevaar komt wordt de excursie verschoven of geannuleerd, denk daarbij aan hevige storm of onweer. Met de deelnemers wordt dan een alternatief gezocht.
  • Het kan zijn dat van de geplande route wordt afgeweken als de conditie van de paden dit vereist.
  • We doen natuurlijk ons best met de keuze van de routes om zoveel mogelijk bezienswaardigheden in de excursie op te nemen. We kunnen uiteraard geen garanties geven of je tijdens de excursie ook bepaalde dieren ziet, zoals de schaapskudde, runderen, reeën of roofvogels…
  • Je wordt ontvangen met koffie/thee en tijdens de route is een korte stop waarbij je drinken krijgt aangeboden. Eventuele overige drinken of eten dat je tijdens een tocht zou willen nuttigen, kun je zelf meenemen of voor eigen rekening kopen.
  • Eko-tours verkoopt geen eten of drinken tijdens of na de excursie.

Excursies starten in Exloo

De startlocatie van Eko-tours is Exloo. Je wordt ontvangen bij het Fletcher Hotel Hunzebergen met koffie of thee.
Dan volgt een uitleg over de Eko-explorer©-auto’s en nemen we de regels door.
Hierna kan het avontuur beginnen en rijden we de natuur in met de Eko-explorer©.©.

Startlocatie: Hoofdstraat 100, 7875AE  Exloo

Tour beoordelingen

4.95 Gebasseerd op 22 beoordelingen
22 oktober 2017

Superleuke zussendag gehad. Geweldige tour met veel modder maar prachtig weer. Onze gids, Gerard, had veel te vertellen en we kwamen langs velden, over heide , door de bossen en stopten bij hunebedden en pony’s. Ook de schaapherder gaf een demonstratie. Eko tours is zeker aan te bevelen. Meer dan 2,5 uur in de gezonde Drentse buitenlucht.

26 september 2017

Het was een superleuke ervaring het rijden met de elektrische auto door de bossen met een gids die ons alles kon vertellen over de natuur de schapen en paarden we hebben er zeker van genoten en het is een echte aanrader!!!!!

26 augustus 2017

Ons kleine gezelschap van drie personen heeft afgelopen vrijdagmiddag genoten van een privé tour met Ruud. Alles was uitstekend verzorgd en Ruud weet zijn informatie goed te doseren.
Niet alleen (de historie van) het landschap maar ook de dieren (o.a. de koeien, de pony’s en de schaapskudde) en zeker ook de bloeiende heidevelden waren meer dan de moeite waard.
De elektrisch aangedreven terreinauto is een uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn! Kortom een aanbeveling.

21 augustus 2017

Vandaag met familie de tour gedaan en wat hebben we genoten. Komen uit de stad dus de natuur is erg leuk. We hebben met 5 sterren genoten. Ruud bedankt!

1 augustus 2017

Afgelopen maandag deze tour gedaan. Complimenten aan de gids, die ons met veel enthousiasme heeft rondgeleid over de Hondsrug. Wist ons veel te vertellen over de geschiedenis vd Hondsrug en over de hunebedden. Ook de rit in de elektrische auto was een hele belevenis. We hebben enorm genoten!

24 juli 2017

Groot compliment voor Eko-Tours. Op maandag 17 juli hebben wij bij jullie een excursie gedaan. Het was erg goed georganiseerd en aan alles is gedacht. De tocht door de bossen en over de hei was super mooi! Zo dicht bij de schapen en paarden zijn, is een beleving. Bij aankomst koffie of thee met wat lekkers, onderweg wat te drinken en wat lekkers. Tijdens de rit wordt er een foto gemaakt en na afloop krijg je ook nog foto’s van jullie.
Wij hebben heel erg genoten en komen zeker nog een keer terug!

23 juli 2017

Het was echt geweldig, we hebben ontzettend genoten! Alles was top georganiseerd en we hebben een hoop geleerd. Dank je wel voor het mailen van de vele leuke foto’s! En…. de modder en plassen bezorgden ons inderdaad extra veel plezier. Nogmaals ontzettend bedankt voor deze leuke ervaring!

7 juli 2017

Vielen, vielen Dank für diesen unvergesslichen Ferientag . Es hat allen, Kindern, Hund und erwachsenen ganz großen Spaß gemacht. Da ist wirklich jemand mit Herzblut dabei. Danke nochmal… einen ganz tollen Urlaubstag gehabt! Sehr zu empfehlen immer wieder gerne!!!!

26 mei 2017

een mooie en leuke manier om het drenthse land te verkennen met
elektrische buggy,s door de bossen en heiden, onder leiding van een gids die met passie en enthousiasme verteld over de tour.
Zeker een aanrader.

16 mei 2017

We hebben het met de mannen van onze buurtvereniging prima naar ons zin gehad. Op een ontspannen wijze heeft Gerard ons rondgeleid in de omgeving van Exloo en Odoorn. Je komt op plaatsen waar je normaal niet zo gauw zal komen. Ondanks het feit dat we allemaal uit de buurt komen, hoorden en zagen we toch dingen die ons als ‘nieuw’ in de oren klonken. Zeker een aanrader.

Cees

4 april 2017

Wij hebben een waanzinnig mooie Eko-Tour gedaan begeleid door Ruud. Vol passie leidt hij ons door de prachtige Drentse natuur met her en der stops met interessante informatie over wat we allemaal zien. Door deze tour hebben we enorm kunnen genieten en genieten nog steeds na.
We hebben een schaapherder bezocht met haar kudde schapen en vier honden en een voederplaats voor paarden bezocht met een uitkijktoren. Er was nog veel meer moois. Het is een echte aanrader en een must voor iedereen die de Drentse natuur lief heeft.

27 maart 2017

Wat een fantastische ervaring om mee te maken. Onze kinderen vonden dit leuker dan een pretpark. Vooral de schaapsherder en de bospaden door de modder waren super!
Namens ons bedankt voor de superleuke middag.

25 maart 2017

Bedankt voor leuke tocht, het was een hele gezellige middag. De uitleg van de gids was perfect. We wonen hier al zoveel jaar en dan leer je ook nog wat nieuws! Wij vonden het fantastisch , dit hadden wij niet gedacht. Zo leuk !

20 maart 2017

Het was geweldig! We hebben genoten! De tussenstop bij Poolshoogte was ook prima verzorgd. Ook gids Gerard deed het erg leuk en is een zeer goede gids. Het was een hele verrassing voor onze familie en ze vonden het allemaal super leuk!

20 maart 2017

Wij vonden het ontzettend leuk om deel te nemen aan de Eko-Tours excursie! Wat hebben we genoten en gelachen! Alleen het rijden in de elektrische auto door de modder en de bossen was al een feest! Interessant om meer te leren over de geschiedenis van onder andere de Hunebedden, en over de prachtige omgeving!!
De pony’s waren het hoogtepunt!! Wat een leuke, lieve en nieuwsgierige dieren! We hebben heel wat mooie foto’s kunnen maken. Maar uiteraard waren we ook verkocht door de bijzondere ontmoeting met de lammetjes!
Wij raden iedereen deze bijzondere ervaring met Eko-Tours aan!

12 maart 2017

Wij hebben een geweldige dag gehad! Erg mooie excursie en zeer leerzaam. We hebben veel gezien van het mooie Drentse landschap. En het rijden met de wagentjes was ook erg leuk!
Nogmaals dank voor deze leuke dag!

11 februari 2017

Zeer mooie tocht ! Vanaf de start rijden we gelijk de natuur in en na 5 minuten al de schaapskudde met hoeder en honden ontmoet. De wilde paarden kwamen ook meteen naar ons toe gelopen. De gids wist veel te vertellen over verschillende natuurverschijnselen waar we langs reden. De rit had nog een extra fun-factor omdat er nog enkele behoorlijke plassen lagen waar we doorheen moesten. Tijdens onze rit in november was het koud maar daar was de gids goed op voorbereid; er waren dekens en kleine verwarmingselementen mee.

29 oktober 2016

Een unieke ervaring deze excursie – onder leiding van een uiterst bekwame (natuur) gids. Wil het graag nog eens over doen in het voorjaar van 2017. Zal een behoorlijk verschil zijn met de herfst tocht van nu.

27 oktober 2016

Dit is een geweldig leuke manier om de Drentse natuur en diverse landschappen te ontdekken. De auto’s zijn ideaal om een flinke afstand af te leggen, maar door het rustige rijden kun je toch ook prima om je heen kijken. En ook een goede oplossing voor mensen die geen lange afstanden (meer) kunnen lopen en toch willen genieten van de natuurpracht. Aanrader en dit gaan we zeker nog een keer doen.

16 september 2016

Wij hebben deze middag ontzettend leuk gevonden; op deze wijze de natuur van zeer dichtbij te beleven en dan ook nog met de prachtige vervoermiddelen SUPER!
We hopen nog eens mee te doen met een van uw excursies in de komende tijd.

10 september 2016

Een mooie ontdekkingstocht door een mooi stukje Drenthe onder goede begeleiding in bijzondere voertuigen. Zeker een aanrader.

4 september 2016

Een heel leuke tocht gemaakt met mooie elektrische buggys door plassen en blubber over mooie heide en langs velden. Hunebedden gezien en reeën in de verte. Erg leuk – zeker een aanrader.

Plaats een beoordeling

Waardering