Eko-Tours als Geopark ambassadeur op RTV Drenthe

Om nog meer bekendheid te krijgen voor Geopark De Hondsrug is op 15 november 2016 een 10-jarig Masterplan gepresenteerd. Onderdeel hiervan is een cursus voor ondernemers uit de omgeving om ambassadeur te worden van het gebied. Eko-Tours is typisch een bedrijf dat sterk met de regio en het gebied verbonden is en daarom kregen wij ook een bezoekje van RTV Drenthe.

Persbericht in De Zuidoosthoeker

Ook De Zuidoosthoeker, een huis-aan-huis blad in het zuidoosten van Drenthe werd aandacht besteed aan Eko-Tours en onze elektrische Eko-Explorers. Zoals genoemd mogen deze op paden rijden waar anderen niet kunnen komen. Dit dank zij een samenwerking tussen Eko-Tours en het Staatsbosbeheer.

Persbericht in Week In Week Uit

Het huisblad Week In Week Uit – die in het gebied waar Eko-Tours actief is wordt verspreid – heeft een persbericht over Eko Tours geplaatst.  Er werd verteld wie en wat Eko-Tours is en de bijzonderheden van ons initiatief.

CDA werd tijdens werkbezoek in Eko-Explorer rondgereden

Een team van CDA Borger-Odoorn bracht een werkbezoek aan Staatsbosbeheer en werd door Eko-Tours rondgereden. Twee boswachters, de teamleider van de regio Hondsrug en de eigenaar van Eko-Tours reden de mensen van de CDA door het bosgebied van Exloo en kregen onderweg uitleg over het gebied.

Samenwerking met Beleef en Doe Festival

Tijdens het Beleef en Doe Festival die op 17 september 2016 gehouden werd, konden de bezoekers (zoals de naam al zegt) veel beleven en doen. Eko-Tours was ook aanwezig op het festival en men kon kennis maken met onze Eko-Explorers en de excursies die wij houden. Ook werden wij genoemd in de special Beleef en Doe bijlage in het Week In Week Uit magazine.

Eko-Tours in het Dagblad van het Noorden

In het artikel ‘Achtergrond’ in het Dagblad van het Noorden was op zaterdag 3 september 2016 aandacht voor Eko-Tours. De krant kopte af op de voorpagina met ‘Fluisterstil door de Drentse bossen’ en vertelde over Eko-Tours, de grondlegger hiervan Ruud Haak en wat je zoal kunt beleven.

Rabobank magazine Dichterbij: Eko-Tours staat in de startblokken

In het magazine Dichterbij van de Rabobank Emmen-Coevorden was vlak voor de start aandacht voor Eko-Tours. Toen zaten we nog vol spanning te wachten op de levering van de Eko-Explorers, oftewel de elektrische voertuigen waar wij de tours mee houden. Inmiddels zijn we volop ‘stoom’ of anders met volle accu’s aan het toeren. Ruud Haak, bedenker en oprichter van Eko-Tours beschrijft in dit artikel hoe hij tot dit idee is gekomen en hoe het allemaal van start is gegaan.