Beleef een speciaal avontuur in het winterse landschap. Een unieke excursie van ca. 2,5 uur met de Eko-explorers© vanuit Exloo door de bossen.

We starten met koffie/thee en lekkers erbij en daarna rij je zelf in onze 100% elektrische terreinauto’s. Onder leiding van een gids verken je de schitterende natuur van Drenthe in de winter langs heide, hunebedden, grafheuvels en door de bossen van het Unesco Geopark De Hondsrug.

Het weer hebben we natuurlijk niet in de hand, maar wie weet rijden we door de sneeuw, over bevroren bospaden en genieten we van de rijp op de bomen. En … Om onderweg op te warmen hebben we voor iedereen een warme koffie, thee of chocolademelk !

Deze excursie wordt alleen in het najaar/de winter aangeboden; de ‘zomer-excursie’ Ontdek Drenthe wordt dan niet georganiseerd tot het voorjaar weer aanbreekt.

 

 

Weetjes over de excursies

  • De excursies gaan ongeacht de weersomstandigheden door.
  • Hou met de kledingkeuze er rekening mee dat het open auto’s zijn. Bij regen is regenkleding verstandig. En neem bij kou handschoenen mee.
  • We hebben in onze auto’s fleece-dekens liggen !
  • We rijden over en door een natuurterrein en soms door plassen; hou er rekening met de kledingkeuze dat er sprake kan zijn van opspattend water  of modder.
  • Als door het weer de veiligheid in gevaar komt wordt de excursie verschoven of geannuleerd, denk daarbij aan hevige storm of onweer. Met de deelnemers wordt dan een alternatief gezocht.
  • Het kan zijn dat van de geplande route wordt afgeweken als de conditie van de paden dit vereist.
  • We doen natuurlijk ons best met de keuze van de routes om zoveel mogelijk bezienswaardigheden in de excursie op te nemen. We kunnen uiteraard geen garanties geven of je tijdens de excursie ook bepaalde dieren ziet, zoals de schaapskudde, runderen, reeën of roofvogels…
  • Je wordt ontvangen met koffie/thee en tijdens de route is een korte stop waarbij je drinken krijgt aangeboden. Eventuele overige drinken of eten dat je tijdens een tocht zou willen nuttigen, kun je zelf meenemen of voor eigen rekening kopen.
  • Eko-tours verkoopt geen eten of drinken tijdens of na de excursie.

Excursies starten in Exloo

De startlocatie van Eko-tours is Exloo. Je wordt ontvangen bij het Fletcher Hotel Hunzebergen met koffie of thee.
Dan volgt een uitleg over de Eko-explorer©-auto’s en nemen we de regels door.
Hierna kan het avontuur beginnen en rijden we de natuur in met de Eko-explorer©.

Startlocatie: Valtherweg 36, 7875 TB Exloo (Fletcher  Hotel Hunzebergen)

Winter tour met Eko-Tours

Tour beoordelingen

4.89 Gebasseerd op 9 beoordelingen
13 maart 2019

Afgelopen zaterdag met vrienden en kids een heerlijke tour gemaakt met gids Gerard. Slecht weer maakte het niet minder leuk, echt een aanrader!

17 februari 2019

Afgelopen zaterdag hebben wij samen met Gerard en Annie een tour mogen maken door de bossen en heide van de Hondsrug. We hebben ontzettend veel gezien en geleerd en met pony’s kunnen knuffelen. Het zelf rijden in de auto’s is erg leuk om te doen. De gidsen zijn enthousiast en kunnen mooi vertellen. Zeker voor herhaling vatbaar!

4 februari 2019

Afgelopen zaterdag zijn wij met Eko-tour op excursie geweest. Het was in 1 woord geweldig! Samen met Gerard en Annie (GIO = gids in opleiding) zijn we over de Hondsrug gereden. Door de met sneeuw bedekte schitterende route, de nog steeds vallende sneeuw, de kennismaking met Monique en haar schapen en niet te vergeten de zeer uitgebreide uitleg van Gerard was het een middag om nooit tevergeten.
Bedankt Gerard en Annie!

19 maart 2018

Afgelopen zondag hebben we met 8 dames/meiden de Eko-tour met gids Gerard gedaan. Dat was in 1 woord: super.
De nieuwe ervaring om met de Eko-auto’s door de natuur te rijden was heel bijzonder. De aanleiding voor onze groep om deze tour te doen was, dat een paar dames slecht ter been waren, zodat een lange wandeling er niet inzat.
Dat de tour zeer geslaagd was, kwam zeer zeker ook door het enthousiasme van Gerard en ook de interessante informatie die hij ons op boeiende en professionele wijze vertelde. Het was echt een belevenis en het was ook erg gezellig, samen met gids Gerard.
Wie weet doen we bij gelegenheid ook nog een keer de zomerexcursie.

3 maart 2017

Op 18 februari 2017 maakten mijn zusje uit de Dordogne en ik de zgn Eko-tours Winterexcursie op de Hondsrug mee. Na de introductie met koffie en lekker Drentse koek, reden we achter onze gids Ruud in een electrische Eko-explorer door het prachtige landschap rondom Exloo. We bezochten een hunebed en zagen grafheuvels, waarover Ruud interessante wetenswaardigheden wist te vertellen. We ontmoetten een kudde vriendelijke en nieuwsgierige ponys, reden verder naar de Poolshoogte, een gezellig en mooi theehuis, waar we koffie, thee of chocola kregen en gingen verder richting de Exloose schaapskudde. Het grootste deel van de kudde verbleef in de Schaapskooi in Exloo i.v.m het lammeren van de ooien. De schaapherderinnen vertelden over de kudde en de pasgeboren lammetjes werden uitgebreid bewonderd. Vandaar reden we weer terug naar ons beginpunt. het was een heerlijke en boeiende middag, waar ik, wonend in Drenthe, nog aardig wat nieuws leerde, met dank aan onze gids Ruud.

3 maart 2017

Een geweldig leuke manier om de Hondsrug te verkennen. De elektrische jeeps zijn prachtige vervoersmiddelen om het gebied rondom Exloo te verkennen. Met deze excursie komen een aantal elementen samen: lekker rijden door de natuur en leuke informatieve toelichting over landschapselementen en monumenten. Tijdens onze tocht waren de wegen erg nat, wat deze tocht nog leuker maakte. Wat is er leuker dan met een flinke vaart door plassen en modderpoelen te rijden? Eko-tours is een aanrader. Dank je wel Ruud.

29 januari 2017

We hebben een prachtige dag meegemaakt met Eko-Tours! Het was helemaal super: genoten van natuur, pony’s en de schapen in de Schaapskooi bezocht in Exloo, afgesloten met een lunch bij Poolshoogte. Eko-Tours: een echte aanrader als je in Drenthe bent !! Nogmaals bedankt Ruud, het was Grandioos !!.

4 januari 2017

Bedankt voor de mooie en heerlijke tocht. Zeer deskundige uitleg gekregen en ook de herdersvrouw tegengekomen met meer dan 200 schapen in de heide. We zijn zeer vriendelijk onthaald en dit is voor herhaling vatbaar. Jens, Jenny, Arno en ikzelf waren super gelukkig dat we aan deze excursie hebben deelgenomen.

2 januari 2017

We hebben 29 december een hele mooie Winter-excursie door de bossen en over de heidevelden bij Exloo gemaakt met Eko-Tours. Het was super ! We hadden een leuke ontmoeting met een schaapherder en kregen onderweg interessante uitleg. De terreinauto’s zijn erg stil wat het genieten van de omgeving alleen maar bevordert. Dit is zeker een aanrader om een keer te doen als je in Drenthe op vakantie bent.

Plaats een beoordeling

Waardering