Een excursie van ongeveer 3 uur in de mooie natuur rondom Exloo. Na de ontvangst met koffie/thee en wat lekkers rijden we meteen het natuurgebied in en komen in aanraking met de veelzijdige Hondsrug, de heidegebieden en de bossen.
Deze excursie is samen met Staatsbosbeheer uitgezet om de meest bijzondere plekjes van deze streek te kunnen zien. Wie weet komen we bij onze rit over de zandpaden in het bos ook de schaapskudde, roofvogels, vrij lopende runderen, reeën, konijnen, een vos, eekhoorns of andere dieren tegen. Maar natuurlijk zie je ook een hunebed en grafheuvel en vertellen we meer over de glooiing van de Hondsrug en haar geschiedenis.

En… je mag zelf rijden in onze 100% elektrische terreinauto’s. Iedereen in het bezit van een geldig B-rijbewijs en 21 jaar of ouder mag rijden.

Deze excursie rijden we vanaf april tot november; vanaf november is er de speciale winter-excursie !

Weetjes over de excursies

  • De excursies gaan ongeacht de weersomstandigheden door.
  • Hou met de kledingkeuze er rekening mee dat het open auto’s zijn. Bij regen is regenkleding verstandig. En neem bij kou handschoenen mee.
  • We rijden over en door een natuurterrein en soms door plassen; hou er rekening met de kledingkeuze dat er sprake kan zijn van opspattend water  of modder.
  • Als door het weer de veiligheid in gevaar komt wordt de excursie verschoven of geannuleerd, denk daarbij aan hevige storm of onweer. Met de deelnemers wordt dan een alternatief gezocht.
  • Het kan zijn dat van de geplande route wordt afgeweken als de conditie van de paden dit vereist.
  • We doen natuurlijk ons best met de keuze van de routes om zoveel mogelijk bezienswaardigheden in de excursie op te nemen. We kunnen uiteraard geen garanties geven of je tijdens de excursie ook bepaalde dieren ziet, zoals de schaapskudde, runderen, reeën of roofvogels…
  • Je wordt ontvangen met koffie/thee en tijdens de route is een korte stop waarbij je drinken krijgt aangeboden. Eventuele overige drinken of eten dat je tijdens een tocht zou willen nuttigen, kun je zelf meenemen of voor eigen rekening kopen.
  • Eko-tours verkoopt geen eten of drinken tijdens of na de excursie.

Excursies starten in Exloo

De startlocatie van Eko-tours is Exloo. Je wordt ontvangen bij het Fletcher Hotel Hunzebergen met koffie of thee.
Dan volgt een uitleg over de Eko-explorer©-auto’s en nemen we de regels door.
Hierna kan het avontuur beginnen en rijden we de natuur in met de Eko-explorer©.©.

Startlocatie: Valtherweg 36, 7875 TB Exloo (Fletcher  Hotel Hunzebergen)

Tour beoordelingen

4.91 Gebasseerd op 34 beoordelingen
8 mei 2019

5 mei jl. hebben we met een elektrische buggy en twee gidsen van Eko-Tours een tocht gemaakt in de omgeving van Exloo. Het was in één woord fantastisch. Zowel de ervaring met een dergelijke buggy als het genieten van dit stukje Drenthe en met name de Hondsrug met z’n glooiend landschap. Voor ons, als noorderlingen, was het een echte ontdekkingstocht. Gaan we zeker weer een keer doen, hopelijk is het dan wel wat warmer , want koud was het wel.

7 mei 2019

Ondanks het koudere weer op vrijdag 3 mei 2019 een hele leuke tocht gemaakt op de Drentse Hondsrug. Veel gezien, en ook veel gehoord over de Hondsrug, de hunebedden, schapen, bossen, hei en noem maar op. Ruud weet enorm veel en kan zeer boeiend vertellen. Dit is zeker een aanrader voor iedereen. Wij willen deze tocht graag nog eens overdoen, maar dan wel iets warmer weer. Bedankt Ruud!

7 april 2019

Met de familie met 8 personen de excursie gemaakt.
Iedereen heeft genoten van de prachtige tour en de prettige uitleg van Ruud.
Echt een aanrader

7 april 2019

Een super-belevenis !
Van de 13 jarige tot de 85 jarige, hebben zij genoten van de tour door het mooie landschap en van de super gezellige meneer Cees.
Ook de lunch en het diner vielen goed in de smaak bij het hele gezelschap.
Samengevat.. een geweldige mooie dag met onze familie.

15 oktober 2018

Enorm genoten! Samen met mijn moeder en dochters van 9 en 7 op avontuur. Een heerlijk afwisselende middag met leuke informatie, goede begeleiding en prachtige uitzichten over het drentse landschap. Ook mijn moeder en dochters hebben een topmiddag gehad!

8 oktober 2018

Wir waren am 3. Oktober bei Eko-Tours. Wir fuhren durch schöne Landschaft. Der Führer hat uns bei paar Stationen gut in deutsch erklärt. Wir konnten die Pferde streicheln. Die Schafe und Hünengrabstein haben wir gesehen. Es war spannend mit elektrischer Auto zu fahren.

20 september 2018

Mooie tocht gemaakt met onze kinderen en kleinzoon, onder deskundige leiding van onze gids Hans, welke op verschillende plekken uitleg gaf. De schaapkudde was erg leuk en ook de paarden waren bijzonder. Onze kleinzoon heeft genoten op het plekje naast Hans. Ga vooral door met deze excursies, want ze zijn de moeite waard!

11 september 2018

In 1 woord ” GEWELDIG ”
Zeker voor herhaling vatbaar

3 augustus 2018

Samen met mijn man 2-8-2018 deze tocht mee mogen maken. Aangezien ik rolstoelafhankelijk ben vooraf gebeld of het mogelijk is aan deze tour deel te nemen. We kregen een volledige Ja en dit is ook helemaal waargemaakt. Overal werd ik bij betrokken. Ik heb van alles mogen mee genieten. Onze gids had enorm veel kennis van het gebied waar we reden, wat hij ook op een zeer vriendelijke manier met ons als groep deelde. Het was voor ons een schitterende en leerzame tocht die we prive nooit hadden kunnen maken. Iedereen die natuurliefhebber is en een stukje van de Drentse natuur wil zien en beleven kunnen we deze tocht van harte aanbevelen. Nogmaals onze dank voor de gids (waar we jammer genoeg de naam niet meer van weten) voor de prachtige middag die we zeker niet zullen vergeten.

3 augustus 2018

Dag Jose. Fijn dat jullie zo genoten hebben van de excursie. Bedankt voor deze lovende reactie. De gids heet trouwens Gerard en ik zal de complimenten aan hem overbrengen. Graag tot ziens !

18 juli 2018

Zondagmiddag 15 juli 2018 deze tour gedaan met de hele familie.
Wat een belevenis voor iedereen. De kleinkinderen waren wild enthousiast en de bestuurders van de eko wagens ook.
Ondanks de droogte en stof happen hebben we heel veel plezier gehad. Gids Gerard wist heel veel te vertellen over de omgeving waar we doorheen reden.
Echt een aanrader om te doen. En… iedereen kan mee.

6 juli 2018

Supertocht gehad met ons team en mooie plekjes gezien. Door het prachtige weer en de dagenlange droogte reden we af en toe door enorme stofwolken en waren bijna onherkenbaar. Dit mocht de pret niet drukken. Bedankt voor deze tour. We komen zeker een keer terug in een ander jaargetijde. Gr. Team Eigen Pad.

12 mei 2018

Leuke basistocht langs hoogtepunten uit de omgeving voor alle leeftijden. De gastheer vertelt over wat je ziet en trakteert op lekkere drentse dingetjes. Pubers vinden de autootjes erg stoer en voor mensen die slecht ter been zijn erg handig om mee te gaan de natuur in. De setting van een groep laat je leren van vragen van andere mensen en geeft je een andere kijk weer dan die van jezelf. Heel relaxt en goed verzorgd!

22 oktober 2017

Superleuke zussendag gehad. Geweldige tour met veel modder maar prachtig weer. Onze gids, Gerard, had veel te vertellen en we kwamen langs velden, over heide , door de bossen en stopten bij hunebedden en pony’s. Ook de schaapherder gaf een demonstratie. Eko tours is zeker aan te bevelen. Meer dan 2,5 uur in de gezonde Drentse buitenlucht.

26 september 2017

Het was een superleuke ervaring het rijden met de elektrische auto door de bossen met een gids die ons alles kon vertellen over de natuur de schapen en paarden we hebben er zeker van genoten en het is een echte aanrader!!!!!

26 augustus 2017

Ons kleine gezelschap van drie personen heeft afgelopen vrijdagmiddag genoten van een privé tour met Ruud. Alles was uitstekend verzorgd en Ruud weet zijn informatie goed te doseren.
Niet alleen (de historie van) het landschap maar ook de dieren (o.a. de koeien, de pony’s en de schaapskudde) en zeker ook de bloeiende heidevelden waren meer dan de moeite waard.
De elektrisch aangedreven terreinauto is een uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn! Kortom een aanbeveling.

21 augustus 2017

Vandaag met familie de tour gedaan en wat hebben we genoten. Komen uit de stad dus de natuur is erg leuk. We hebben met 5 sterren genoten. Ruud bedankt!

1 augustus 2017

Afgelopen maandag deze tour gedaan. Complimenten aan de gids, die ons met veel enthousiasme heeft rondgeleid over de Hondsrug. Wist ons veel te vertellen over de geschiedenis vd Hondsrug en over de hunebedden. Ook de rit in de elektrische auto was een hele belevenis. We hebben enorm genoten!

24 juli 2017

Groot compliment voor Eko-Tours. Op maandag 17 juli hebben wij bij jullie een excursie gedaan. Het was erg goed georganiseerd en aan alles is gedacht. De tocht door de bossen en over de hei was super mooi! Zo dicht bij de schapen en paarden zijn, is een beleving. Bij aankomst koffie of thee met wat lekkers, onderweg wat te drinken en wat lekkers. Tijdens de rit wordt er een foto gemaakt en na afloop krijg je ook nog foto’s van jullie.
Wij hebben heel erg genoten en komen zeker nog een keer terug!

23 juli 2017

Het was echt geweldig, we hebben ontzettend genoten! Alles was top georganiseerd en we hebben een hoop geleerd. Dank je wel voor het mailen van de vele leuke foto’s! En…. de modder en plassen bezorgden ons inderdaad extra veel plezier. Nogmaals ontzettend bedankt voor deze leuke ervaring!

7 juli 2017

Vielen, vielen Dank für diesen unvergesslichen Ferientag . Es hat allen, Kindern, Hund und erwachsenen ganz großen Spaß gemacht. Da ist wirklich jemand mit Herzblut dabei. Danke nochmal… einen ganz tollen Urlaubstag gehabt! Sehr zu empfehlen immer wieder gerne!!!!

26 mei 2017

een mooie en leuke manier om het drenthse land te verkennen met
elektrische buggy,s door de bossen en heiden, onder leiding van een gids die met passie en enthousiasme verteld over de tour.
Zeker een aanrader.

16 mei 2017

We hebben het met de mannen van onze buurtvereniging prima naar ons zin gehad. Op een ontspannen wijze heeft Gerard ons rondgeleid in de omgeving van Exloo en Odoorn. Je komt op plaatsen waar je normaal niet zo gauw zal komen. Ondanks het feit dat we allemaal uit de buurt komen, hoorden en zagen we toch dingen die ons als ‘nieuw’ in de oren klonken. Zeker een aanrader.

Cees

4 april 2017

Wij hebben een waanzinnig mooie Eko-Tour gedaan begeleid door Ruud. Vol passie leidt hij ons door de prachtige Drentse natuur met her en der stops met interessante informatie over wat we allemaal zien. Door deze tour hebben we enorm kunnen genieten en genieten nog steeds na.
We hebben een schaapherder bezocht met haar kudde schapen en vier honden en een voederplaats voor paarden bezocht met een uitkijktoren. Er was nog veel meer moois. Het is een echte aanrader en een must voor iedereen die de Drentse natuur lief heeft.

27 maart 2017

Wat een fantastische ervaring om mee te maken. Onze kinderen vonden dit leuker dan een pretpark. Vooral de schaapsherder en de bospaden door de modder waren super!
Namens ons bedankt voor de superleuke middag.

25 maart 2017

Bedankt voor leuke tocht, het was een hele gezellige middag. De uitleg van de gids was perfect. We wonen hier al zoveel jaar en dan leer je ook nog wat nieuws! Wij vonden het fantastisch , dit hadden wij niet gedacht. Zo leuk !

20 maart 2017

Het was geweldig! We hebben genoten! De tussenstop bij Poolshoogte was ook prima verzorgd. Ook gids Gerard deed het erg leuk en is een zeer goede gids. Het was een hele verrassing voor onze familie en ze vonden het allemaal super leuk!

20 maart 2017

Wij vonden het ontzettend leuk om deel te nemen aan de Eko-Tours excursie! Wat hebben we genoten en gelachen! Alleen het rijden in de elektrische auto door de modder en de bossen was al een feest! Interessant om meer te leren over de geschiedenis van onder andere de Hunebedden, en over de prachtige omgeving!!
De pony’s waren het hoogtepunt!! Wat een leuke, lieve en nieuwsgierige dieren! We hebben heel wat mooie foto’s kunnen maken. Maar uiteraard waren we ook verkocht door de bijzondere ontmoeting met de lammetjes!
Wij raden iedereen deze bijzondere ervaring met Eko-Tours aan!

12 maart 2017

Wij hebben een geweldige dag gehad! Erg mooie excursie en zeer leerzaam. We hebben veel gezien van het mooie Drentse landschap. En het rijden met de wagentjes was ook erg leuk!
Nogmaals dank voor deze leuke dag!

11 februari 2017

Zeer mooie tocht ! Vanaf de start rijden we gelijk de natuur in en na 5 minuten al de schaapskudde met hoeder en honden ontmoet. De wilde paarden kwamen ook meteen naar ons toe gelopen. De gids wist veel te vertellen over verschillende natuurverschijnselen waar we langs reden. De rit had nog een extra fun-factor omdat er nog enkele behoorlijke plassen lagen waar we doorheen moesten. Tijdens onze rit in november was het koud maar daar was de gids goed op voorbereid; er waren dekens en kleine verwarmingselementen mee.

29 oktober 2016

Een unieke ervaring deze excursie – onder leiding van een uiterst bekwame (natuur) gids. Wil het graag nog eens over doen in het voorjaar van 2017. Zal een behoorlijk verschil zijn met de herfst tocht van nu.

27 oktober 2016

Dit is een geweldig leuke manier om de Drentse natuur en diverse landschappen te ontdekken. De auto’s zijn ideaal om een flinke afstand af te leggen, maar door het rustige rijden kun je toch ook prima om je heen kijken. En ook een goede oplossing voor mensen die geen lange afstanden (meer) kunnen lopen en toch willen genieten van de natuurpracht. Aanrader en dit gaan we zeker nog een keer doen.

16 september 2016

Wij hebben deze middag ontzettend leuk gevonden; op deze wijze de natuur van zeer dichtbij te beleven en dan ook nog met de prachtige vervoermiddelen SUPER!
We hopen nog eens mee te doen met een van uw excursies in de komende tijd.

10 september 2016

Een mooie ontdekkingstocht door een mooi stukje Drenthe onder goede begeleiding in bijzondere voertuigen. Zeker een aanrader.

4 september 2016

Een heel leuke tocht gemaakt met mooie elektrische buggys door plassen en blubber over mooie heide en langs velden. Hunebedden gezien en reeën in de verte. Erg leuk – zeker een aanrader.

Plaats een beoordeling

Waardering