Een excursie van bijna 4 uur, waarbij je rondrijdt in het ‘hart’ van de hunebed-cultuur van Drenthe. We bezoeken maar liefst 13 hunebedden.

Deze excursie is ontwikkeld met het Hunebed Centrum en de rit voert door de mooie natuur en dorpen in de regio. We bezoeken het grootste hunebed van Nederland in Borger en het hunebed met de meest spectaculaire vondsten uit de oudheid. Ook komen we langs grafheuvels en bezoeken we de grootste keientuin van Nederland in Borger waar zwerfkeien uit de IJstijd zijn samengebracht.

Deze speciale excursie wordt vanaf het voorjaar 2019 weer ingepland voor open inschrijving.  Het is ook mogelijk om voor groepen deze excursie in te plannen (minimaal 10 deelnemers).

Kijk ook bij de excursie ‘Ontdek Drenthe’. In deze tocht komen we ook langs een hunebed en grafheuvel en vertellen we je er meer over.

Weetjes over de excursies

  • De excursies gaan ongeacht de weersomstandigheden door.
  • Hou met de kledingkeuze er rekening mee dat het open auto’s zijn. Bij regen is regenkleding verstandig. En neem bij kou handschoenen mee.
  • We rijden over en door een natuurterrein en soms door plassen; hou er rekening met de kledingkeuze dat er sprake kan zijn van opspattend water  of modder.
  • Als door het weer de veiligheid in gevaar komt wordt de excursie verschoven of geannuleerd, denk daarbij aan hevige storm of onweer. Met de deelnemers wordt dan een alternatief gezocht.
  • Het kan zijn dat van de geplande route wordt afgeweken als de conditie van de paden dit vereist.
  • We doen natuurlijk ons best met de keuze van de routes om zoveel mogelijk bezienswaardigheden in de excursie op te nemen. We kunnen uiteraard geen garanties geven of je tijdens de excursie ook bepaalde dieren ziet, zoals de schaapskudde, runderen, reeën of roofvogels…
  • Je wordt ontvangen met koffie/thee en tijdens de route is een korte stop waarbij je drinken krijgt aangeboden. Eventuele overige drinken of eten dat je tijdens een tocht zou willen nuttigen, kun je zelf meenemen of voor eigen rekening kopen.
  • Eko-tours verkoopt geen eten of drinken tijdens of na de excursie.

Excursies starten in Exloo

De startlocatie van Eko-tours is Exloo. Je wordt ontvangen bij het Fletcher Hotel Hunzebergen met koffie of thee.
Dan volgt een uitleg over de Eko-explorer©-auto’s en nemen we de regels door.
Hierna kan het avontuur beginnen en rijden we de natuur in met de Eko-explorer©.

Startlocatie: Valtherweg 36, 7875 TB Exloo (Fletcher  Hotel Hunzebergen)

Tour beoordelingen

5 Gebasseerd op 1 beoordeling
20 april 2019

Wat was het fantastisch goede gids goede uitleg superleuk in de elektrische auto te rijden kortom dit moet je echt meemaken wij hebben er een prachtige herinnering aan en komen zeker terug voor een andere excursie dus een echte aanrader.

Plaats een beoordeling

Waardering