Step je tour met de Eko-Cruiser

Verken Drenthe op een stille en avontuurlijke 100% Eko-Cruiser. Een mooie manier om de regio te ontdekken zonder moe te worden. Want op deze step hoef je zelf niet te steppen.

Heerlijk stil en relaxed rijd je samen door de natuur langs mooie plekken, door prachtige dorpjes, over de heide en door het bos en zo bezoek je de meest bijzondere punten op de routes. En de Eko-Cruiser brengt je daar zonder enige inspanning!

Je krijgt een route mee om te volgen. Want daardoor rijd je een speciale tocht langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden en mis je niets van het moois dat de Hondsrug bij Exloo te bieden heeft.

Verschillende tours mogelijk

We bieden tours aan van verschillende lengte en tijdsduur en met verschillende thema’s. Zo kun je zelfs vaker een tocht meemaken en weer andere dingen zien. Bij sommige routes zit ook een stop bij een restaurant inbegrepen voor een koffie/thee met wat lekkers, een ijsje of zelfs een lunch voor onderweg !

Je krijgt de route mee in de speciale app op je telefoon, die ook nog veel aanvullende informatie geeft over alle bijzondere punten en dingen om te bekijken.

Tijdsduur en afstand van de route

De Tour op de Eko-Cruiser duurt bij benadering de tijd die is aangegeven. Hierbij is er rekening mee gehouden dat je op je gemak de tour rijdt en op de diverse plekken stopt, de bezienswaardigheden bekijkt en informatie leest. Als je nergens stopt en aan één stuk door rijdt, duurt de tour korter.

Breng je de Eko-Cruiser veel later terug, bijvoorbeeld doordat een andere route is gereden, dan wordt hiervoor een meerprijs berekend (iedere 30 minuten uitloop is € 15,00 per voertuig).

Uitleg en ondersteuning

We beginnen natuurlijk met een uitgebreide uitleg van het voertuig. Dan mag je even op ons eigen terrein het voertuig uitproberen. Pas als je de Eko-Cruiser onder de knie hebt, ga je op pad.

En heb je onverhoopt toch pech met een voertuig of andere problemen, dan helpen we je natuurlijk. Je krijgt een telefoonnummer van ons voor pech onderweg, we komen zo snel mogelijk je kant op om je tour af te kunnen maken.

Voor wie is de Eko-Cruiser geschikt ?

Voor het rijden op de Eko-Cruiser is geen rijbewijs nodig! Iedereen van 16 jaar en ouder mag op een Tour op deze bijzondere en stoere elektrische step.

Een combinatie van de Eko-Cruiser en andere voertuigen is ook mogelijk en ideaal als er deelnemers zijn zonder rijbewijs.

Verzekering, risico en borg

De Eko-Cruisers zijn WA verzekerd. De deelnemers dragen zelf het risico op schade door eigen schuld tijdens een rit.  De deelnemer verklaart zich akkoord met dit risico en staat garant voor de eventuele kosten van door hem of haar veroorzaakte schades. Bij de start van de tour tekenen alle deelnemers op de Eko-Cruiser gaan  rijden een overeenkomst.

Wij hanteren een borg van €50,- per Eko-Cruiser. De borg betaal je vooraf bij de reservering en storten wij na afloop terug.

Arrangementen voor groepen

Ben je met een groep? Dan kun je ook ‘combineren’! Sommigen op de Eko-Cruiser, anderen op de Eko-Chopper© of op de Eko-Bike. Voor grote groepen kunnen we ook combinaties aanbieden inclusief ween gids.

Ook kun je als groep de tour uitbreiden met iets te eten en drinken, of onderweg een picknick, lunch/diner/BBQ na afloop nemen. Bij Eko-Tours kan het allemaal!

Locatie Eko-Tours en praktische tips

Klik hier voor de route naar Eko-Tours en praktische tips.

Eko-Cruiser ToursBOEK NU JE TOUR

[product_category per_page=”12″ columns=”3″ orderby=”menu_order title” order=”ASC” category=”eko-cruiser”]

Boek een tour met de Eko-Cruiser over de Hondsrug

  • De Eko-Cruiser© is geschikt voor 1 persoon per voertuig.
  • het maximum gewicht van de deelnemer is 100 kg.
  • Vanaf 16 jaar mag je op de Eko-Cruiser© rijden.
  • De tour begint met een uitleg van het voertuig en de (verkeers)regels.

Over de unieke Eko-Cruiser ?

Wil je meer weten over onze Eko-Cruiser?  Klik dan hier

De route-app Spacetime Layers

Je rijdt de route met onze app Spacetime Layers op je smartophone. Op het voertuig zit een houder voor je telefoon. Bereid je alvast voor en installeer deze app op je smartphone. Lees hier hoe je dat doet.

Routes en lunchpakketten mogelijk

  • Met de Eko-Cruixser© rijd je een van de uitgestippelde routes. Daardoor zie je de mooiste plekjes en bezienswaardigheden. Van de routes kan niet van worden afgeweken.
  • Als je dat wilt kun je de tour aanvullen met een lunchpakket voor onderweg. Geef dit bij de reservering aan ons door.

Borg betalen

Wij hanteren een borg van € 50,- per Eko-Cruiser. De borg wordt vooraf bij de reservering betaald en na afloop door ons teruggestort.

Helaas zijn de transactiekosten van betalen en terugstorten van de borg met een creditcard erg hoog. We zijn daarom genoodzaakt om hiervoor administratiekosten in rekening te brengen als je betaalt met creditcard.

We rekenen hiervoor 4% van de het borg-bedrag en houden dat bij de terugbetaling van de borg in.

Voor betalingen met Ideal rekenen we geen extra kosten.

Let op:

Op de reserveringspagina zie je wanneer er excursies mogelijk zijn en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.

Een geboekte tour gaat in principe altijd door. Uitzonderingen zijn extreem weer (onweer of hevige storm) of andere bijzondere omstandigheden.  Voor annuleren gelden daarom enkele regels.

Er is een route uitgezet langs mooie plekjes en bezienswaardigheden. Het kan voorkomen door evenementen, activiteiten of (weg)werkzaamheden dat een deel van de route niet gereden kan worden. Soms moet je zelf improviseren en een (kleine) omweg bedenken. Dit is niet te voorkomen.