De Eko-Walker

Onze Eko-Walker© is een bijzondere combinatie van een loopband, met fiets die elektrisch ondersteund wordt. Een uitvinding die op vele plaatsen op de wereld al te vinden is.

Je loopt in een ontspannen tempo op deze loopband en ondertussen ‘fiets’ je jezelf fit in de natuur van Drenthe. Je legt hierdoor een veel grotere afstand af dan wanneer je zou lopen. EN daardoor zie en beleef je meer van onze mooie provincie

Je moet met de Eko-Walker rijden op de fietspaden, net als een normale fiets. De snelheid die je rijdt is instelbaar door middel van een versnelling op het stuur tot ca. 22 km/uur.

Eko-Tours stippelt een excursie voor je uit die je langs de mooiste plekjes voert, en waarbij je op fietspaden of andere wegen rijdt waar dat ook mag.

De accu van de Eko-Walker heeft een bereik waarmee de excursie ook kunt uitrijden, als je je houdt aan de voorgeschreven route.

Bij de start van een excursie volgt een uitleg over de bijzonderheden van de Eko-Walker en de regels voor deelname.

Verzekering, eigen risico en borg

De voertuigen zijn niet apart verzekerd; vergelijkbaar met een fietshuur. De deelnemers dragen zelf het risico op schade door eigen schuld tijdens een rit.  De deelnemer verklaart zich akkoord met dit risico en staat garant voor de eventuele kosten van door hem of haar veroorzaakte schades. Bij de start van de tour tekent de deelnemer een verklaring en is daarmee akkoord met dat risico

Bij de start van de excursie wordt een borg gevraagd van € 50,00 per voertuig.

De Eko-Walker - voor wie geschikt ?

Je mag op een Eko-Walker rijden vanaf 18 jaar (of vanaf 12 jaar mits groter dan 1.40 m. en onder begeleiding van een volwassene). Je hebt voor het rijden op de Eko-Walker geen rijbewijs nodig. Er kan maximaal 1 persoon per Eko-Walker mee !

Het is wel even wennen om op deze loopband te lopen/fietsen. We hebben gemerkt dat het niet voor iedereen even gemakkelijk is. Je hebt een goed evenwichtsgevoel nodig. De bediening wordt bij aanvang door ons uitgelegd.

Voel je je onzeker op de Eko-Walker? Rijd dan liever niet op de Eko-Walker om ongelukken te voorkomen. Wij controleren bij de start of je de Eko-Walker voldoende onder controle hebt.