De Eko-Twizy©

Onze Eko-Twizy© is een 100% elektrische stadsauto van Renault. Deze uitvoering biedt plaats aan 2 personen die achter elkaar zitten.  Het voertuig is een ‘normale’ elektrische auto en officieel toegelaten om op de openbare weg te rijden.

Iedereen die in het bezit is van een geldig rijbewijs (minimaal B) en voldoende ervaring heeft mag in onze Eko-Twizy rijden.  De auto  rijdt maximaal 70 km/uur. De route die we hebben uitgezet gaat uit van  voornamelijk ‘secundaire’ verharde wegen in en tussen dorpjes.

De Eko-Twizy is niet voorzien van verwarming of airco. De auto is niet 100% ‘dicht’; houd er rekening mee dat het kan tochten.

Bij de start van een excursie volgt een uitleg over de bijzonderheden van het voertuig en de spelregels voor deelname.

Verzekering, risico en borg

De voertuigen zijn WA verzekerd. De deelnemers dragen zelf het risico op schade aan ons voertuig door eigen schuld tijdens een rit.  De deelnemer verklaart zich akkoord met dit risico en staat garant voor de eventuele kosten van door hem of haar veroorzaakte schades.

Bij de start van de tour tekenen alle deelnemers die zelf willen rijden een verklaring en laten deelnemers hun geldige (B)rijbewijs zien.

Voor de Eko-Twizy© is een inzittendenverzekering afgesloten voor de deelnemers. De beide zitplaatsen zijn uitgerust met gordels en het dragen ervan op de openbare weg is verplicht voor de deelnemers.

Bij de reservering van de tour wordt een borg in rekening gebracht van € 100,00 per voertuig.