ROUTEBESCHRIJVING EN PRAKTISCHE TIPSEko-Cruiser Tours

Bedankt voor je reservering voor een Eko-Cruiser Tour. Op deze pagina tref je nuttige informatie aan over jouw Eko-Cruiser tour.

Locatie Eko-Tours in Exloo

De Eko-Cruiser tours vertrekken vanaf het Eko-Punt, Valtherweg 1 in Exloo. Het gebouw ligt aan de oostkant van het dorp Exloo op een kruising van wegen. Vrijwel alle navigatiesystemen leiden je probleemloos naar het juiste adres: Valtherweg 1, 7875 TA in Exloo.

Je komt met de auto vanaf N34

Komende vanuit het noorden (Gieten/Borger) of vanuit het zuiden (Emmen) op de N34, neem je de afslag Exloo en rijd je naar het dorp. Rijd dóór het dorp Exloo heen en bij de eerstvolgende grote kruising zie je Eko-Tours al recht voor je.

Vanaf de dorpen Buinen, Valthe of uit oostelijke richting

Rijd richting het dorp Exloo en vlak voor de bebouwde kom zie je op de kruising het gebouw van Eko-Tours.

Parkeren en je ontvangst bij Eko-Tours

Op het terrein van Eko-Tours is voldoende ruimte om te parkeren. Loop hierna naar de ingang (bij het Koffie-punt) en meld je bij onze medewerker die je de benodigde formuleren zal geven om in te vullen en het rijbewijs zal controleren.

Ook betaal je de borg van € 50,00 per Eko-Cruiser per pin als deze niet vooraf is betaald. Je krijgt de borg na afloop teruggestort of teruggepind bij inlevering van de Cruiser (en uiteraard niet beschadigd). Dit kan enkele werkdagen duren !

 

De medewerker zal je informatie over het rijden op de Eko-Cruiser  geven om goed te bestuderen en informatie over de route. Ook kun je nu de app downloaden en instellen om de route te kunnen volgen. De medewerker geeft tenslotte bij de Eko-Cruiser een uitleg.

Je kunt nog even van het toilet gebruik maken en hierna begint het avontuur op de Eko-Cruiser.

Enkele praktische tips en aanwijzingen

 • De geboekte trips met de Eko-Cruiser gaat in alle gevallen door. Alleen als het weer gevaar oplevert, zoals hevige storm of onweer kunnen we de gereserveerde excursie in overleg verplaatsen.
 • Houd rekening met de kleding met de temperatuur, regen en wind.
 • De Eko-Cruiser is geschikt voor maximaal 1 persoon.
 • Houd je aan de verkeersregels voor het rijden op de Eko-Cruiser (hetzelfde als een fiets). Onze medewerker geeft je hier nog nadere informatie over. Je bent als bestuurder verantwoordelijk voor het voertuig en de verkeersveiligheid. Overtredingen komen voor eigen rekening!
 • Mocht er onderweg iets gebeuren met de voertuigen of bestuurders, neem dan meteen contact met ons op.

Je tour met de App Spacetime Layers

Je rijdt de tour met de app Spacetime Layers. Installeer deze app alvast vooraf op je smartphone. Dan kun je meteen ‘op pad’

 1. Ga naar de App Store of Google Play en installeer Spacetime Layers
 2. Start de App Spacetime Layers
 • Als je schermbeveiliging aan staat zal tijdens het rijden je telefoon telkens uit gaan. Zet schermbeveiliging daarom uit.
 • Bedien de app niet tijdens het rijden.
 1. Waar ben je naar op zoek? Eko (voor de excursies van Eko-Tours)
 2. Selecteer de juiste excursie van Eko-Tours.
 1. Kies ervoor om de inhoud van de excursie voordat je begint naar je telefoon te downloaden; dan hoeft dat niet onderweg en ben je niet afhankelijk van het mobiele netwerk. Dit is nodig voor een goede werking van de app.
 2. Ga naar de Kaart om de tour te starten en de route te volgen
 1. Het scherm zal actief de route volgen.
 2. Met de knoppen van het kompas kun je kiezen hoe de kaart getoond wordt en of deze meebeweegt op je route
 3. Bij de informatiestops sta je stil en kun je de extra informatie in de app op je gemak lezen.
 4. Volg na het lezen van de informatie de route en keer terug naar de kaartweergave.

We wensen je veel plezier met de Eko-Cruiser tour!