Corona-proof op pad met de Eko-Chopper

Het is mogelijk om een excursie in de natuur mee te maken op de Eko-Choppers. Door alle maatregelen zijn er wel wat wijzigingen en aanvullende regels om toch door de natuur te kunnen rijden.

  • Groepen tot maximaal 4 personen kunnen een excursie boeken.
  • Deelnemers die niet tot 1 gezamenlijk huishouden behoren, moeten minimaal 1,5 meter afstand houden van elkaar.
  • We houden ons aan de maatregelen en voorschriften van overheid en adviezen van RIVM.
  • De borg dient vooraf op de website te worden betaald zodat er zo min mogelijk contact is tussen mensen.

De ontvangst is iets anders dan je misschien van Eko-Tours gewend bent. Daarover ontvang je meer informatie bij de bevestiging. We bieden je ondanks deze ‘beperkingen’ een mooie excursie met Eko-Tours op de Eko-Chopper aan!

Een unieke Tour met de Eko-Chopper

Verken de prachtige Hondsrug met deze unieke 100% elektrische Eko-Chopper©. Een fluisterstil, milieuvriendelijk  en stoer voertuig om op een avontuurlijke en bijzondere manier het gebied te ontdekken.

Heerlijk stil en relaxed rijd je samen door de natuur langs mooie plekken, door prachtige dorpjes, over de heide en door het bos en zo bezoek je de meest bijzondere punten op de routes. Wie weet kom je ook nog verschillende dieren of wild tegen onderweg!

Je wordt niet zomaar ‘het bos in gestuurd’. Nee… je krijgt van ons een route mee om te volgen. Want daardoor rijd je een speciale tocht langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden en mis je niets van het moois dat de Hondsrug bij Exloo te bieden heeft.

Verschillende tours mogelijk

We bieden tours aan van verschillende lengte en tijdsduur en met verschillende thema’s. Zo kun je zelfs vaker een tocht meemaken en weer andere dingen zien. Bij sommige routes zit ook een stop bij een restaurant inbegrepen voor een koffie/thee met wat lekkers, een ijsje of zelfs een lunch voor onderweg !

Naar keuze krijg je de route op papier mee of in een app op je telefoon, die ook nog veel aanvullende informatie geeft over alle bijzondere punten en dingen om te bekijken.

Tijdsduur en afstand van de route

De excursie duurt bij benadering de tijd die is aangegeven. Hierbij is er rekening mee gehouden dat je op je gemak de excursie rijdt en op de diverse plekken stopt, de bezienswaardigheden bekijkt en informatie leest. Als je nergens stopt en aan één stuk door rijdt, duurt de tour korter.

De routes zijn zo opgezet dat de afstand met de acculading gerealiseerd kan worden. Het is daarom niet toegestaan om van de route af te wijken. We houden rekening met maximaal 30 minuten uitloop op je tour (als je een stukje verkeerd rijdt).

Breng je de Eko-Chopper later terug, bijvoorbeeld doordat een andere route is gereden, dan wordt hiervoor een meerprijs berekend (iedere 30 minuten uitloop is € 15,00 per voertuig).

Voor wie is de Eko-Chopper geschikt ?

Je mag rijden op een Eko-Chopper als je in bezit bent van een brommer/scooter rijbewijs, een motor-rijbewijs of een auto-rijbewijs. Wel is ervaring met het rijden op een brommer/scooter of motor wenselijk. Heb je nog nooit op zo’n voertuig gereden en voel je je hierbij onzeker; rijd dan liever niet op de Eko-Choppers om ongelukken te voorkomen.

De excursie met de Eko-Chopper is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar en voor iedereen die nog in staat is om het voertuig te besturen en deze onder controle heeft; er is géén maximum leeftijd. Wel controleren wij bij de start of je de Eko-Chopper voldoende onder controle hebt.

Voel je je niet zeker bij het rijden op de Eko-Chopper of kan (of mag) je nog niet op een Eko-Chopper rijden, dan  is een excursie in de Eko-Tours elektrische terreinauto’s ideaal. Daar kan iedereen, jong en oud met elkaar mee de natuur in!

Arrangementen voor groepen

Ben je met een grote groep? Dan kun je de excursie op de Eko-Chopper© ook combineren met bijvoorbeeld een safari met de Eko-Explorer© en gaat er een gids mee van ons die je alles vertelt wat er te zien is onderweg. Ook kun je als groep de tour uitbreiden met iets te eten en drinken, of onderweg een picknick, lunch/diner/BBQ na afloop nemen. Bij Eko-Tours kan het allemaal!

Boek een tour met de Eko-Chopper over de Hondsrug

  • Je kunt een tour met de Eko-Chopper© boeken vanaf 2 personen.
  • Iedere deelnemer dient minimaal 18 jaar te zijn en in het bezit van een geldig bromfietscertificaat (AM) of motor- of auto-rijbewijs. Dit wordt bij aanvang gecontroleerd.
  • De Eko-Choppers© zijn bedoeld voor 1 persoon per voertuig. Meer personen is uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan.
  • De excursie begint met een uitleg van het voertuig en de (verkeers)regels.

Routes en lunchpakketten mogelijk

  • Met de Eko-Choppers© rijd je een van de uitgestippelde routes. Daardoor zie je de mooiste plekjes en bezienswaardigheden. Van de routes kan niet van worden afgeweken.
  • Als je dat wilt kun je de tour aanvullen met een lunchpakket voor onderweg. Geef dit bij de reservering aan ons door.

Over de unieke Eko-Chopper ?

Wil je meer weten over onze Eko-Chopper?  Klik dan hier

Borg betalen

Wij hanteren een borg van €100,- per Eko-Chopper. De borg wordt vooraf bij de reservering betaald en na afloop door ons teruggestort.

Helaas zijn de transactiekosten van betalen en terugstorten van de borg met een creditcard erg hoog. We zijn daarom genoodzaakt om hiervoor administratiekosten in rekening te brengen als je betaalt met creditcard.

We rekenen hiervoor 4% van de het borg-bedrag en houden dat bij de terugbetaling van de borg in.

Voor betalingen met Ideal rekenen we geen extra kosten.

Let op:

Op de reserveringspagina zie je wanneer er excursies mogelijk zijn en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.

Een geboekte tour gaat in principe altijd door. Uitzonderingen zijn extreem weer (onweer of hevige storm) of andere bijzondere omstandigheden.  Voor annuleren gelden daarom enkele regels.

Er is een route uitgezet langs mooie plekjes en bezienswaardigheden. Het kan voorkomen door evenementen, activiteiten of (weg)werkzaamheden dat een deel van de route niet gereden kan worden. Soms moet je zelf improviseren en een (klein) omweg bedenken. Dit is niet te voorkomen.